Η απάντηση Τόσκα σε ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στον Πειραιά

Gazzetta team
Η απάντηση Τόσκα σε ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στον Πειραιά
Πηγές του αρμόδιου υπουργείου άφησαν να εννοηθεί πως ο κ. Τόσκας είχε επικοινωνία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία εξήγησε το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας.

Καμία πολιτική απάντηση δεν σκοπεύει να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της αστυνομίας στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Πηγές του αρμόδιου υπουργείου άφησαν να εννοηθεί πως ο κ. Τόσκας είχε επικοινωνία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία εξήγησε το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που όπως διαρρέται κατανόησαν, και το περιστατικό της διαμάχης τους θεωρείται λήξαν.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να αποτρέψουν την κάθοδο συγκεντρωμένων της Χρυσής Αυγής προς το λιμάνι και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν. Ωστόσο κάποια στιγμή βρέθηκαν ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές και προσπάθησαν να αποτρέψουν τις συμπλοκές.

Τονίζουν μάλιστα πως ένας άνδρας των ΜΑΤ ήταν αυτός που απέτρεψε τα χειρότερα όταν το μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε δολοφονικά με σιδερόβεργα εναντίον συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού Ε. Ο αστυνομικός έσπρωξε τον δράστη με αποτέλεσμα το μεταλλικό αντικείμενο να χτυπήσει έναν κάδο απορριμμάτων και ευτυχώς όχι τον οπερατέρ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, στηριζόμενοι σε καταθέσεις μαρτύρων, αναζητούν έναν ύποπτο, 25 χρόνων, ο οποίος είχε προσαχθεί στις 18 Μαίου 2014, ημέρα βουλευτικών εκλογών, για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Ο συγκεκριμένος νεαρός έχει εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, σε επεισόδια με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ενώ φαίνεται να ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής, στον Πειραιά.


Πηγή: thetoc.gr