Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θέλει αίμα στις επικουρικές συντάξεις»

Gazzetta team
Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θέλει αίμα στις επικουρικές συντάξεις»
Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ζητούν οι δανειστές, όπως είπε πριν από λίγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους θεσμούς στο ξενοδοχείο Χίλτον, που ολοκληρώθηκε έπειτα από 3 ώρες περίπου, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο αγκάθι για τη συμφωνία παραμένουν οι επικουρικές συντάξεις.

«Το ΔΝΤ θέλει αίμα στις επικουρικές συντάξεις. Ζητάνε περικοπές που δεν μπορούμε να τις κάνουμε δεκτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, που θα έχει και αύριο συνάντηση με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ επιμένει στη σκληρή του στάση και δεν αποδέχεται καμία αύξηση των εισφορών, απαιτώντας η «τρύπα» να καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο με περικοπές.

Οπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα είναι στο 40,77% για 40 χρόνια ασφάλισης.

Η προηγούμενη πρόταση της κυβέρνησης ήταν 45%, των δανειστών πολύ κάτω από το 40%, οπότε φαίνεται πως Κατρούγκαλος και κουαρτέτο τα βρήκαν κάπου στη μέση.

Πηγή: iefimerida.gr