Συνελήφθη και έκτος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Gazzetta team
Συνελήφθη και έκτος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Ένας έκτος άνδρας συνελήφθη χθες βράδυ στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, έγινε σήμερα γνωστό από εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή αμέσως. Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε επιχείρηση χθες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, συλλαμβάνοντας κυρίως έναν από τους βασικούς υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, και τέσσερα ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο.

Η έρευνα συνεχίστηκε την επομένη των συλλήψεων στις Βρυξέλλες: σύμφωνα με το δημόσιο γαλλόφωνο δίκτυο RTBF, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δήμο Ετερμπέκ, στις κεντρικές Βρυξέλλες, που είχε στόχο μια αποθήκη.

Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε στο Ετερμπέκ έρευνα σε κτίριο από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του. Το κτίριο, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με ένα κατάστημα στο ισόγειο, αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνητές εθεάθησαν στην είσοδο του κτιρίου. Η αστυνομία είπε ότι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν επίσης αναπτυχθεί.

Στις 14:45 τοπική ώρα (15:45 ώρα Ελλάδας) φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησε ότι η επιχείρηση φάνηκε να τελειώνει, μετά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων της τάξης. Μερικά φορτηγά της αστυνομίας και μέλη της τοπικής αστυνομίας ήταν ακόμη εκεί. Οι δυνάμεις της τάξης είχαν αποκλείσει σημεία με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε αυτήν τη συνοικία, όπου υπάρχουν σχεδόν μόνο κατοικίες. Στην επιχείρηση δεν έγιναν συλλήψεις.

Την Παρασκευή, η αστυνομία συνέλαβε δύο βασικούς υπόπτους στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, καθώς συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό μαχητών που έχουν πολεμήσει μαζί ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών στη Συρία ή καθοδηγούνται από αυτά.

Πηγή: iefimerida.gr