Οι πλούσιοι του Αμβούργου εμπόδισαν την κατασκευή ξενώνα για τους πρόσφυγες

Gazzetta team
Οι πλούσιοι του Αμβούργου εμπόδισαν την κατασκευή ξενώνα για τους πρόσφυγες
Οι κάτοικοι του προαστίου Blankenese διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο κατά της κατασκευής ξενώνα για τους πρόσφυγες

Η Γερμανία μόνο το 2015 δέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, η στέγαση των ανθρώπων αυτών συχνά αποδεικνύεται «πονοκέφαλος» για τις τοπικές αρχές. Στο Αμβούργο βρίσκονται 40.000 πρόσφυγες και, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, προς το παρόν φιλοξενούνται σε παλιές αποθήκες και προσωρινά καταλύματα.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, οι πλούσιοι και διάσημοι Γερμανοί που διαμένουν στο προάστιο Blankenese στο Αμβούργο, κοντά στον ποταμό Έλβα στις δυτικές παρυφές της πόλης, διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο για την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να κατασκευάσει εκεί έναν ξενώνα για την φιλοξενία 192 προσφύγων. Καθώς το προάστιο θεωρείται από τα πλουσιότερα στην Ευρώπη, οι κάτοικοι για να οργανώσουν την διαμαρτυρία τους επιστράτευσαν τις λαμπερές λιμουζίνες τους και τα γιοτ τους επάνω σε τρέιλερ με στόχο να αποκλείσουν την οδό Bjornsonweg, όπου είχε προγραμματιστεί η κατασκευή του ξενώνα.



Οι κάτοικοι εμπόδισαν και την κοπή των δέντρων της περιοχής, που είχε κριθεί απαραίτητη για να αρχίσουν οι εργασίες και μάλιστα, ένας εξ αυτών κατέφυγε στο δικαστήριο και κατάφερε την έκδοση δικαστικής απόφασης για την απαγόρευσή της, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι αυτή παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το περιβάλλον. Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης.

Η Renate Krenz, μία από τους κατοίκους που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες, δήλωσε στην Spiegel TV ότι η περιοχή δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες, καθώς θα έπρεπε η τοπική κυβέρνηση να προνοήσει για έξτρα φύλαξη προκειμένου να αποφευχθούν τα κρούσματα κλοπών που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν ξενώνες που φιλοξενούν πρόσφυγες.



Η διαμαρτυρία των πλουσίων στο Blankenese έγινε πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο καθώς εκεί κατοικούν μερικοί από τους πλουσιότερους και πιο διάσημους Γερμανούς, στην ίδια περιοχή κατοικούσε και ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, μέχρι τον θάνατό του το περασμένο έτος.

Πηγή protothema.gr