Μπαλάφας: «Εκλογές; Α πα πα πα!»

Gazzetta team
Μπαλάφας: «Εκλογές; Α πα πα πα!»
Το αργότερο μέχρι την Τρίτη η υπογραφή της συμφωνίας - «Αποκλείεται να γίνουν εκλογές» είπε και ζήτησε να «αφήσουμε τον λαό να ηρεμήσει»

«Εκλογές; Α πα πα πα. Ποιος το λέει αυτό;». Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας διέψευσε κάθε σενάριο για εκλογές μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Αποκλείεται να γίνουν εκλογές» είπε και ζήτησε να «αφήσουμε τον λαό να ηρεμήσει».

Ο κ. Μπαλάφας είπε ότι με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου «υπήρξε μία τομή» ενώ αναφερόμενος στα όσα περιμένουν την κυβέρνηση τόνισε ότι δεν υπάρχει φόβος διαρροών στη Βουλή για το ασφαλιστικό: «Κανείς δεν θα πει όχι, το λέω κατηγορηματικά».

Παραδέχτηκε ότι τα μέτρα έχουν κόστος για την κυβέρνηση αλλά εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λάθος.

«Μετά τον Γολγοθά υπάρχει η Ανάσταση» είπε αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

«Το επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα έχουμε υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές»

«Το επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα έχουμε υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές» εκτίμησε την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Επεσήμανε ότι θα είναι μια δύσκολη συμφωνία και «το ξέραμε από το καλοκαίρι» σημείωσε ωστόσο ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων θα πληρώσει λιγότερο φόρο από αυτόν που πλήρωνε».

Σχολιάζοντας τις αναφορές περί αποχώρησης των δανειστών για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες υποστήριξε ότι «είχαν αποφασίσει να φύγουν για λίγες ώρες, να κάνουν τις τελευταίες συζητήσεις και να πάρουν τις τελευταίες εντολές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους» επισημαίνοντας ότι αυτό έγινε επειδή τώρα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση.

Για το ΔΝΤ σημείωσε ότι «έχει πέσει έξω σε όλες του στις προβλέψεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια».


Σχετικά με το προσφυγικό υποστήριξε ότι «μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πειραιάς θα αδειάσει.

«Θα γίνει με πειθώ χωρίς βίαια μέτρα αλλά να μην ακούν και οι πρόσφυγες τους καλοθελητές» τόνισε.

Πηγή protothema.gr