Πιάνουν τους φοροφυγάδες μέσω του Instagram (pics)

Gazzetta team
Πιάνουν τους φοροφυγάδες μέσω του Instagram (pics)
Αγαπητό Υπουργείο Οικονομικών, μήπως να αρχίζεις να παίρνεις ιδέες;

Όχι, δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις τον φοροφυγά και να του ζητήσεις να πληρώσει, γιατί όπως απέδειξε και η πρόσφατη διαρροή των ονομάτων της λίστας Panama, τα χρήματα ταξιδεύουν πιο γρήγορα από τον άνθρωπο.

Όμως η φίρμα συμβουλευτικής και ασφάλειας K2, σύμφωνα με δήλωση της στην Observer, γνωρίζει πώς μπορεί να προδοθεί εύκολα ένας φοροφυγάς. Μα φυσικά από τα social media και πιο συγκεκριμένα από το Instagram.

H εταιρεία πρόσφατα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην περιουσία ενός άντρα που ισχυριζόταν πως ήταν άπορος, όταν ένα από τα παιδιά του πόσταρε φωτογραφία του σκάφους τους, αξίας 17,5 εκατομμυρίων.

RICHKIDS_RISEGR

Ο Andrew Beckett, από την εταιρεία επιθεωρήσεων Kroll, δήλωσε πως και εκείνοι ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές «σκαναρίσματος» φωτογραφιών στα social media, σε υπόθεση διαζυγίου, όπου άντρας κλήθηκε να καταβάλλει στην πρώην σύζυγο του 21 εκατομμύρια λίρες, αν και ισχυριζόταν πως δεν είχε χρήματα.

Rich-Kids-of-Instagram-005JPG

Ο Beckett εξήγησε την διαδικασία: «Ερευνήσαμε τα social media, κυρίως των παιδιών του. Στη συνέχεια διασταυρώσαμε στοιχεία με την υπηρεσία καταχώρησης ακινήτων και βρήκαμε μια ντουζίνα από ακίνητα στο όνομα του. Καταφέραμε να πάμε στο δικαστήριο με μια λίστα περιουσιακών στοιχείων, η οποία με συντηρητικούς υπολογισμούς υπολογιζόταν στα 42 εκατομμύρια δολάρια. Το δικαστήριο τα κατάσχεσε μέχρι την έκδοση της απόφασης».

Αξίζει να τονίσουμε πως και ο rapper 50 Cent κλήθηκε πρόσφατα σε δικάσιμο, όταν ανέβασε selfie που τον έδειχνε δίπλα σε σωρούς μετρητών. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα χρήματα ήταν ψεύτικα. Aγαπητό Υπουργείο Οικονομικών, κύριε σωσία του Christoph Waltz μήπως να αρχίζεις να παίρνεις ιδέες;

Πηγή: rise.gr