O Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου θεωρεί ότι δεν θα αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά ως το Πάσχα

Gazzetta team
O Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου θεωρεί ότι δεν θα αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά ως το Πάσχα
O Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου θεωρεί ότι οι αρχές άργησαν να ξεκινήσουν τις προσπάθειες εκκένωσης του λιμανιού και επισημαίνει ότι ασυνόδευτα παιδιά 14 - 15 ετών είναι διπλά μπλοκαρισμένα γιατί δηλώθηκαν ως ενήλικες και ως τέτοιοι πέρασαν το screening.

Την απαισιοδοξία του για το κατά πόσον είναι εφικτό να αδειάσει ως το Πάσχα το λιμάνι του Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες, με γνώμονα ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα τις προσπάθειες αν ήθελε να προλάβει να πείσει τους συγκεντρωμένους εκεί να μετακινηθούν, χωρίς χρήση βίας, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

«Για να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, για να σε ακούσουν, πρέπει να είσαι εκεί, πρέπει να έχεις σχέση με τις καθημερινές τους ανάγκες, ώστε να πειστούν, χωρίς να χρησιμοποιήσει κανείς βία, να πάνε παραπέρα. Φοβάμαι ότι είναι λίγο, αργά, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν νομίζω ότι μέχρι το Πάσχα, μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει», δήλωσε στο Βήμα FM .

«Τι κάνουμε τώρα; Μαζεύουμε τις πύλες προς τα πίσω, άκουσα τώρα ότι η Ε3, πηγαίνει στην Ε1, ώστε να μη φαίνεται... Αλλά αυτό δεν είναι λύση», προσέθεσε ο Ν. Κανάκης, ο οποίος περαιτέρω ανέδειξε τα κενά στην διαδικασία του screening.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ασυνόδευτα παιδιά που δηλώθηκαν ως ενήλικες, μετά από πιέσεις διακινητών ή ακόμη και από τις οικογένειές τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα συνεχίσουν ευκολότερα το ταξίδι, παραμένουν μπλοκαρισμένα και μάλιστα διπλά.

«Εδώ είναι ένα ερώτημα (σ.σ.: πώς πήραν τα χαρτιά), το κατά πόσο, λειτουργούσε καλά το screening ή όχι», επισήμανε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.

Πηγή: skai.gr