Συνελήφθη στο Παρίσι ο «τρομοκράτης με το καπέλο»

Gazzetta team
Συνελήφθη στο Παρίσι ο «τρομοκράτης με το καπέλο»
Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, Βέλγος Βέλγος υπήκοος καταζητούμενος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνελήφθη, όπως μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT.

Μάλιστα, αναφέρει πως πιθανώς πρόκειται για τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο Αμπρινί, 31 ετών, είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη -τον είχαν δει να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες τέσσερις ημέρες πριν αιματοκυλίσουν το αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Η δημόσια τηλεόραση έκανε λόγο για συνολικά δύο συλλήψεις.

Η βελγική Εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι βελγικές αρχές είχαν απευθύνει την Πέμπτη νέα έκκληση για πληροφορίεςσχετικά με τον λεγόμενο «άνδρα με τα λευκά» ή «άνδρα με το καπέλο», τον καταζητούμενο για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δημοσιοποιώντας νέες φωτογραφίες του.

Πηγή: news.in.gr