Επέστρεψαν... τα κάγκελα στο Ζάππειο (pics)

Gazzetta team
Επέστρεψαν... τα κάγκελα στο Ζάππειο (pics)
Στο Μαξίμου η υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για την πώληση του ΟΛΠ. Στο Ζάππειο επέστρεψαν τα κάγκελα για την τελετή.

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation. Για κίνηση που θα καταστήσει τον δρόμο του Μεταξιού συντομότερο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασύγκροτηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων». Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το Μαξίμου, η τελετή... μεταφέρεται στο Ζάπειο όπου για την περίσταση... επέστρεψαν και τα κάγκελα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΤΑΙΠΕΔ, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα απευθύνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Βάσει της συμφωνίας το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί μέσα στην 5ετία, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ. Το δημόσιο διατηρεί το 23% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και 3 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την μεταβίβαση του 16% ενώ μετά την μεταβίβαση του 16%, το Δημόσιο θα παραμένει με 7% και μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες λιμενεργάτες ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Ζάππειο/ Τα μέτρα είναι... δρακόντεια και ήδη έχουν κλείσει Φιλελλήνων, Σταδίου και Αμαλίας.

Πηγή: thetoc.gr