Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα φέρνει το ΥΠΟΙΚ

Gazzetta team
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα φέρνει το ΥΠΟΙΚ
Ετοιμη η νομοθετική διάταξη με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ανάκτηση πινακίδων.Θα δίνεται η δυνατότητα να δοθούν με το μήνα,το τρίμηνο ή το υπόλοιπο του έτους.

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έδεσαν σε ακινησία αυτοκίνητά τους για να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους καταβάλλοντας μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας τους, ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη τους. Η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων:

1. Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ.

2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

3. Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας), 427 ευρώ.


Πηγή: thetoc.gr