Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη διερεύνηση των υποκλοπών από τη Βουλή

Gazzetta team
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη διερεύνηση των υποκλοπών από τη Βουλή
«Κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι έκανε τις υποκλοπές» είπε και η κ. Χριστοδουλοπούλου, απορρίπτοντας την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για διερεύνηση.

Με συνοπτικές διαδικασίες και με το επιχείρημα ότι κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι ήταν πίσω από τις υποκλοπές των στελεχών του ΔΝΤ απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση- αίτημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διερευνήσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την υπόθεση.

Το ζήτημα έθεσε πρώτος ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ζήτησε να κληθεί η ΑΔΑΕ αλλά και η ΕΥΠ προκειμένου «να ενημερωθούμε και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τις αρχές του εθνικού και διεθνούς δικαίου».

Ανάλογη ήταν η πρόταση του Γιάννη Τραγάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε το ζήτημα σοβαρότατο, δήλωσε ότι η ΕΥΠ πρέπει να γνώριζε, λόγω των αρμοδιοτήτων της, τι έγινε και συμφώνησε ότι πρέπει να κληθεί και η ΑΔΑΕ.

Αντίθετη θέση εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και κυρίως η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ο πρώτος ακολουθώντας τη γραμμή Τσίπρα κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουν πάρει θέση για τις ασφυκτικές πιέσει που δέχεται η κυβέρνηση την ώρα των διαπραγματεύσεων.

«Κανείς δεν έχει κατηγορήσει τη χώρα ότι έκανε τις υποκλοπές» είπε και η κ. Χριστοδουλοπούλου η οποία χαρακτήρισε «εκτιμήσεις» την άποψη του κ. Βενιζέλου ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ ΚριστίνΛαγκάρντ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για τις υποκλοπές.

"Kάνετε σαν παιδάκια"

«Κανείς δεν κατηγόρησε την Ελλάδα» επέμεινε η πρόεδρος της επιτροπής «η κυρία Λαγκάρντ ζει στις ΗΠΑ όπου η Wikileaks έχει καταγράψει τα πάντα. Πως θα τολμήσει να κατηγορήσει την Ελλάδα;» κατέληξε επιπλήττοντας τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «κάνουν σαν παιδάκια».

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε προλάβει να πει ότι από την συνομιλία των δύο στελεχών του ΔΝΤ ότι δεν προκύπτει κάτι που δεν το ήξερε η κυβέρνηση.

«Διαπραγματεύεται ή κάνει ότι διαπραγματεύεται προκαλώντας στην οικονομία μεγάλα προβλήματα καθώς ζούμε σε ένα φαινόμενο οπισθοχώρησης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά της πρότασης της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τάχθηκε και ο Θανάσης Παφίλης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη όλα αυτά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο καθώς είτε με το ΔΝΤ είτε με την ΕΕ ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει.


Πηγή: thetoc.gr