«Ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ομπάμα (vid)

Gazzetta team
«Ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ομπάμα (vid)
Τα αστεία αλλά και τα μηνύματα του Μπαράκ Ομπάμα στον καθιερωμένο εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Με ολίγον τι από αστεία για την επιστροφή του ελληνοαμερικανού Τζον Στάμος στην τηλεόραση και το ελληνικό γιαούρτι με το οποίο γεμίζει το ψυγείο της Μισέλ Ομπάμα, ολοκληρώθηκε και φέτος ο καθιερωμένος εορτασμός της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο με τον Μπάρακ Ομπάμα να υποδέχεται για τελευταία φορά από το αξιώμα του Αμερικανού Προέδρου τους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής ομογένειας σε μία δεξίωση που είχε λιγότερο τον χαρακτήρα διεκδίκησης και υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων ενώπιον της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας και περισσότερο την ανακύκλωση του γνωστού φολκλόρ συνοδευόμενου από το κυνήγι μίας αναμνηστικής φωτογραφίας με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν από συνονθύλευμα καλεσμένων της κοσμικής Αθήνας και πλείστων μεγαλοπαραγόντων ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Ο Μπάρακ Ομπάμα αστειεύτηκε με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν ότι.. "έχει ελληνικό αίμα" ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βγουν από την κρίση που βιώνουν σήμερα πιο ισχυροί. Ταυτοχρόνως έμπλεξε το εγκώμιο του ελληνικού λαού απέναντι στην προσφυγική κρίση κάνοντας λόγο για καθημερινούς ήρωες που σώζουν ζωές.


Σε συνομιλίες του με παράγοντες της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, ο Μπάρακ Ομπάμα ερωτηθείς αν θα υπάρξει σύντομα μία συμφωνία για την Ελλάδα απάντησε ότι... "εργαζόμαστε γι' αυτό".

Στην διάρκεια της ομιλίας του ειδική μνεία από τους προσκεκλημένους από την Αθήνα έκανε στον Έλληνα Υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που επίσης παρευρέθηκε στον καθιερωμένο ετήσιο εορτασμό στον Λευκό Οίκο.



Πηγή: thetoc.gr