Τελικά 126.000 ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη

Gazzetta team
Τελικά 126.000 ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη
Ξεπερνά το 65% το ποσοστό ανανέωσης των προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ.που εξελέγησαν από τις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με στοιχεία που έσωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη διοικήσεων στις 330 «γαλάζιες» Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, καθώς 2.436 συνέδρων που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, που θα συνέλθει το τριήμερο 22 με 24 Απριλίου, συμμετείχαν 126.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «η συμμετοχή αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε το μήνυμα ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει ξεκινήσει και υλοποιείται καθημερινά».

Δίνοντας έμφαση στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού τους κόμματος, ανέφερε ενδεικτικά ότι στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στις 49 από τις 75 Οργανώσεις εξελέγησαν νέοι πρόεδρου, ενώ στη Θεσσαλονίκη νέα στελέχη αναδείχθηκαν στις 12 από τις 18 Οργανώσεις.



Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας ειδική αναφορά στα 2.430 άτομα που στελέχωσαν χθες τις Εφορευτικές Επιτροπές, όπως και στα 4.000 και πλέον υποψήφια μέλη για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, διαβεβαιώνοντάς τους ότι σε την προσπάθεια για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος που ξεκίνησε με την εκλογή του «δεν περισσεύει κανείς».

Χωρίς να κρύψει ότι «υπήρξαν και μικροπροβλήματα» στις διαδικασίες, σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης του κόμματος θα εξαλειφθούν σύντομα». Ενώ, τέλος ανέφερε ότι η διαδικασία «δεν είχε κανένα κόστος για τη Νέα Δημοκρατία» και το σύνολο των δαπανών που έγιναν «επιβάρυνε τις Οργανώσεις».

Πηγή: protothema.gr