Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν γιατροί και ΕΚΑΒ

Gazzetta team
Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν γιατροί και ΕΚΑΒ
Μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στην συνεδρίαση του την περασμένη Παρασκευή. Στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του τη Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το ΔΣ του ΠΙΣ, συνιστά σε όλα τα μέλη του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας στην περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, αλλά και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλα τα μέλη του να ενταχθούν κάτω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΕΠΥ, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενισχύσει τις δομές υγείας σε κάθε επίπεδο.

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη το ΕΚΑΒ

Σε συμμετοχή στην απεργία της 7ης Απριλίου καλεί τα μέλη του και το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης στην συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος την στις 11:00 το πρωί με πορεία προς την Βουλή.

«Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 07-04-2016 ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: tovima.gr