Ντόρα: Ο Τόμσεν μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι

Gazzetta team
Ντόρα: Ο Τόμσεν μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι
«Είναι αντιπαθέστατος, μια φορά τον είδα και μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι», τόνισε για τον Π. Τόμσεν του ΔΝΤ η Ντ. Μπακογιάννη.

Μύδρους κατά του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ και γνωστού από την εμπλοκή του στο ελληνικό πρόγραμμα, Πολ Τόμσεν, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είναι αντιπαθέστατος, μια φορά τον είδα και μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω την έκπληξη της κυβέρνησης. Στο blog του o κ. Τόμσεν τα λέει όλα αυτά. Χρειαζόμαστε τη διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτή η συνομιλία δεν έχει καταγραφεί από την Ελλάδα.Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ εδώ και 7 μήνες πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Όπως είπε, «είναι διαφορετική η θέση των θεσμών για το χρέος, όφειλε να το γνωρίζει η κυβέρνηση. Αν έρθει πιστωτικό γεγονός, θα έρθει με ευθύνη της κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει, η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας αδυνατίζει».

Για τη μάχη της περασμένης Τρίτης στη Βουλή, είπε ότι "ο Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε ένα όνομα της διαπλοκής".

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ σηείωσε πως "δεν υπάρχει εσωκομματικό θέμα στη ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εξέλεξαν 400.000 πολίτες. Δεν υπήρχε κανένα εσωκομματικό θέμα για τη Νέα Δημοκρατία.Δεν θεωρώ βαρίδια τον Σαμαρά και τον Καραμανλή, με την εμπειρία τους μπορούν να προσφέρουν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το θέμα δεν είναι μόνο οι πολίτες να καταδικάσουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μας εμπιστευτούν να βγάλουμε την χώρα από την κρίση οριστικά. Δεν έχουν θέση στη ΝΔ τα άτομα αμφισβητούμενου ήθους. ".

Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για διενέργεια εκλογών: "Ο ελληνικός λαός θέλει εκλογές και άλλη κυβέρνηση. Το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτή της κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση θα περάσει πολλά μέσα σε μια νύχτα. Δεν έχω ξαναδεί μετά από 180 μέρες από τις εκλογές, να έχει κατρακυλήσει η εικόνα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τόσο χαμηλά.

Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Είναι καλός ρήτορας ο κ. Τσίπρας, αλλά ανασφαλής και χωρίς επιχειρήματα στη συζήτηση για τη διαπλοκή".

Πηγή: thetoc.gr