20 μικρά κόλπα που θα σε κάνουν να δεις αλλιώς το iPhone σου

Gazzetta team
20 μικρά κόλπα που θα σε κάνουν να δεις αλλιώς το iPhone σου
Μικρά μυστικά για να μάθεις καλύτερα το iPhone σου...

1. Σταμάτα να χάνεις τους φορτιστές σου

image

Αν χάνεις διαρκώς τους φορτιστές σου γιατί μπερδεύονται με εκείνους των συναδέλφων ή φίλων σου, τότε μια καλή ιδέα είναι να τους κάνεις να ξεχωρίζουν. Πώς; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από μανό μέχρι χρωματιστή μονωτική και διακοσμητική ταινία. Να μερικές ιδέες!

2. Πώς να κάνεις το κινητό σου προτζέκτορα

image

Θα χρειαστείς ένα κουτί παπουτσιών, έναν μεγεθυντικό φακό, ένα μαύρο χαρτόνι, λίγη μαύρη μονωτική ταινία.
Ανοίγεις μια τρύπα στη μία πλευρά του κουτιού, στο μέγεθος του φακού. Αφαιρείς το χερούλι του φακού και τον τοποθετείς στην τρύπα που άνοιξες. Κολλάς με τη μαύρη μονωτική ταινία τις άκρες ώστε να μην περνάει περισσότερο φως απ' όσο χρειάζεται και να είναι σταθερός ο φακός. Τοποθετείς το μαύρο χαρτόνι στον πάτο και τα πλάγια του κουτιού, ώστε το φως που αντανακλάται να διοχετεύεται στο φακό και να μην απορροφάται από τα τοιχώματα του κουτιού. Στερεώνεις το iPhone στην άλλη άκρη του κουτιού. Κλείνεις το κουτί. Έτοιμο! Πλησιάσε ή απομάκρυνε το κουτί από τον τοίχο για να πετύχει η εστίαση.

3. Αναίρεσε κάτι που έγραψες

Αν θέλεις να αναιρέσεις κάτι που μόλις έγραψεσ, τότε κούνα δεξιά αριστερά το iPhone σου. Θα σου εμφανίσει την επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για ένα μέιλ που διέγραψες κατά λάθος. Shake it baby!

4. Φόρτισε πιο γρήγορα το κινητό σου

Αν βιάζεσαι να φορτίσει το κινητό σου, τότε χρησιμοποίησε το φορτιστή του iPad για να φορτίσεις το iPhone. Θα φορτίσει αρκετά πιο γρήγορα αλλά μιας και δε γνωρίζουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μακρυπρόθεσμα στην μπαταρία του κινητού καλύτερα να το κάνεις μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης, αν θες να φορτίσει πιο γρήγορα το κινητό σου βάλτο σε λειτουργία πτήσης.

5. Βγάλε τέλειες κοντινές φωτογραφίες με ζουμ

image

Θα χρειαστείς ένα παλιό φακό-λέιζερ, ένα τσιμπιδάκι μαλλιών και λίγο σελοτέιπ.
Άνοιξε το φακό-λέιζερ. Θα δεις ότι έχει κολλημένο ένα πολύ μικρό μεγεθυντικό φακό. Αφαίρεσέ τον και χρησιμοποίησε το τσιμπιδάκι για να τον στηρίξεις. Τοποθέτησέ τον μπροστά στην κάμερα του iPhone και σταθεροποίησε το τσιμπιδάκι με λίγο σελοτέιπ. Αν θες μεγαλύτερη λεπτομέρεια, κάνε ζουμ.

6. Φτιάξε ηχεία

image

Θα χρειαστείς δύο πλαστικά ποτήρια και ένα χαρτόνι από ρολό χαρτιού τουαλέτας.

7. Καθάρισε την υποδοχή των ακουστικών

image

Με ένα συνδετήρα και λίγο σελοτέιπ.

8. Προστάτεψε τα καλώδια του φορτιστή και των ακουστικών σου

image

Βάζοντας το ελατήριο από ένα παλιό στυλό.

9. Μέτρα ό,τι θες

image

Το iPhone έχει πυξίδα, έχει αλφάδι (αν σύρεις την οθόνη της πυξίδας αριστερά θα το δεις) αλλά δεν έχει μέτρο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσεις κάτι με το iPhone σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να φωτογραφίσεις ένα μέτρο και να το βάλεις ως φωτογραφία κλειδώματος. Τσέκαρε όμως στην «επεξεργασία» εξωφύλλου ότι το μέγεθος ανταποκρίνεται στο πραγματικό του μέτρου. Απλό έτσι;

10. Κορώνα ή γράμματα

Αν θες να το παίξεις κορώνα γράμματα και δεν σου βρίσκεται πρόχειρο κανένα κέρμα, ζήτα από τη Siri να το κάνει...

11. Βγάλε selfie από μακριά

image

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουμπί ήχου των handfree σου για να τραβήξεις μια selfie από μακριά.

12. Σβήσε τα ίχνη σου

image

Το iPhone καταγράφει κάθε σου κίνηση. Κυριολεκτικά. Αν θες να το σταματήσεις, τότε πήγαινε στις Ρυθμίσεις>Απόρρητο>Υπηρεσίες τοποθεσίας>υπηρεσίες συστήματος>συχνές τοποθεσίες και απενεργοποίησέ το.

13. Στέγνωσέ το

Αν το κινητό σου βράχηκε (λίγο, δε μιλάμε για βουτιά στον πάτο της θάλασσας) και εμφανίζει δυσλειτουργίες, τότε γέμισε μια σακούλα με ρύζι και βάλτο μέσα για 24 ώρες. Θα γίνει σαν καινούργιο!

14. Σταμάτα τις ενοχλητικές διαφημίσεις

Αν παίζεις κάποιο παιχνίδι (που δεν χρειάζεται ίντερνετ) και εκνευρίζεσαι από τις διαφημίσεις που πετάγονται διαρκώς, αρκεί να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία πτήσης και θα ξενοιάσεις.

15. Εξαφάνισε τις γρατζουνιές

Φήμες λένε ότι αν απλώσεις λίγη οδοντόβουρτσα στην οθόνη του iPhone, την αφήσεις 1-2 λεπτά να στεγνώσει και μετά τη σκουπίσεις με λίγο χαρτί, τότε οι (μικρές) γρατζουνιές εξαφανίζονται...!

16. Κάλεσε απευθείας εσωτερικά σταθερά τηλέφωνα

image

Αν θες να καλέσεις σε κάποιο σταθερό τηλέφωνο και γνωρίζεις τον εσωτερικό αριθμό του γραφείου, τότε μπορείς να κάνεις αυτό το τέλειο κόλπο. Πληκτρολογείς το τηλέφωνο, πατάς παρατεταμένα τον αστερίσκο και μόλις εμφανίσει ένα κόμμα μετά το νούμερο πληκτρολογείς τον εσωτερικό αριθμό που θες. Δοκίμασέ το!

17. Κλείσε περισσότερες από μία καρτέλες ταυτόχρονα

Πατώντας παρατεταμένα το κουμπί έναρξης εμφανίζονται όλες οι ενεργές λειτουργίες. Αντί να σέρνεις μία μία προς τα πάνω για να τις κλείσεις, μπορείς να κλείσεις ακόμη και τρεις ταυτόχρονα, αρκεί να χρησιμοποιήσεις 3 δάχτυλα.

18. Μην σβήνεις ολόκληρο τον αριθμό στο κομπιουτεράκι

image

Όταν κάνεις πράξεις στο κομπιουτεράκι και κάνεις λάθος έναν αριθμό, δεν χρειάζεται να τα μηδενίσεις όλα και να το κάνεις από την αρχή. Αρκεί να σύρεις το δάχτυλό σου δεξιά πάνω από τον αριθμό και το κινητό θα σβήσει αυτόματα το τελευταίο ψηφίο.

Πηγή: athensvoice.gr