Μεσαίωνας! Η Σαουδική Αραβία προωθεί τη θανατική ποινή για τους gay

Gazzetta team
Μεσαίωνας! Η Σαουδική Αραβία προωθεί τη θανατική ποινή για τους gay
Φόβοι ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα χρησιμεύσει για νέα δίωξη της ηγεσίας προς τους πολιτικούς αντιπάλους της!

Την ποινή του θανάτου για τους gay προωθεί η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, επεκτείνοντας τις κυρώσεις εναντίον των ανθρώπων που σχετίζονται με άτομα του ίδιου φύλου.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη χώρα, η οποία εκφράζεται μέσω μηνυμάτων στα social media, καθώς εκφράζεται από διάφορες πλευρές ο φόβος, ότι η ηγεσία θα χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο, προκειμένου να επεκτείνει τις διώξεις κατά των πολιτικών της αντιπάλων και των πολέμιών της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η αναζήτηση των αρχών για άτομα που σχετίζονται με άλλα του ιδίου φύλου, θα γίνεται με όλα τα μέσα, τόσο από καταγγελίες, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όσο και μέσω του ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους εισηγητές, δεκάδες περιπτώσεις πολιτών που βρίσκονται στα κρατητήρια της χώρας με την κατηγορία της πορνείας και του σοδομισμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή του θανάτου, καθώς και τουλάχιστον 50 περιπτώσεις ανδρών που συνελήφθησαν ντυμένοι γυναίκες. Ένας γιατρός που ζει σε παραλιακή πόλη στην Ερυθρά Θάλασσα, συνελήφθη διότι στο σπίτι του βρέθηκε σημαία από ένα gay parade που είχε παρακολουθήσει.

Στη Σαουδική Αραβία επιβάλλεται συχνά η θανατική ποινή για βαριά αδικήματα, όπως ο φόνος ή για θρησκευτικές παραβάσεις. Πρόσφατα, η ηγεσία του αραβικού βασιλείου προχώρησε στην ομαδική εκτέλεση δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός θρησκευτικού ηγέτη, προκαλώντας σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με το Ιράν και έκτροπα στην Τεχεράνη, έξω από την αραβική πρεσβεία.

Πηγή: protothema.gr