Ο Ομπάμα φοβάται ότι οι τρομοκράτες θα αποκτήσουν πυρηνικά!

Gazzetta team
Ο Ομπάμα φοβάται ότι οι τρομοκράτες θα αποκτήσουν πυρηνικά!
«Έχει ελαττωθεί ο κίνδυνος, αλλά η απειλή παραμένει», προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ!

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιείται στις ΗΠΑ η Διεθνής Σύνοδος για την Πυρηνική Ασφάλεια, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναφέρεται στους κινδύνους που ελλοχεύουν αν οι τζιχαντιστές αποκτήσουν πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι παρότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη κάνει χρήση χημικών όπλων «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν αυτοί οι τρελοί πάρουν στα χέρια τους μία βόμβα ή πυρηνικό υλικό θα το χρησιμοποιήσουν για να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν».

Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ο Ομπάμα απευθυνόμενος στου ηγέτες πενήντα κρατών που συμμετέχουν στις συνομιλίες για τα πυρηνικά, εξέφρασε την ανησυχία του για την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και την προσπάθεια να αποκτήσουν πυρηνικό υλικό και τόνισε πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να εφησυχάζει.

«Δεδομένης της συνεχούς απειλής από οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, καλούμε τους εταίρους και συμμάχους να αξιολογήσουν τις προσπάθειες αντιτρομοκρατίας, ώστε να αποτραπεί το πιο επικίνδυνο δίκτυο στον κόσμο από το να αποκτήσει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Βέβαια, πρόσθεσε πως ο κίνδυνος έχει ελαττωθεί, αλλά «η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας παραμένει και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, λέγοντας πως παρότι έχει σημειωθεί πρόοδος χρειάζεται ακόμα δουλειά για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Όπως είπε, η πλήρης και διαρκής εφαρμογή θα χρειαστεί την ίδια συνεργασία και διαβούλευση, επισημαίνοντας πως αυτή η συμφωνία «μας υπενθυμίζει ότι όταν η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη μπορεί να προαχθεί το κοινό συμφέρον».

Πηγή: protothema.gr