Τα "κόλπα" του ISIS για να προπαγανδίζει (pics)

Gazzetta team
Τα "κόλπα" του ISIS για να προπαγανδίζει (pics)
Οι "σοκαριστικές" φωτογραφίες που δεν... υπάρχουν!

Επειδή πρόκειται για μια σκληρή φωτογραφία με ένα παιδάκι που δείχνει νεκρό μέσα στα αίματα σας λέμε ότι ΔΕΝ είναι πραγματική. Είναι προπαγανδιστική φωτογραφία του ISIS

Με νοσηρή φαντασία που ξεπερνάει κάθε όριο, ειδικά τώρα που το Ισλαμικό κράτος βλέπει σιγά σιγά να χάνει τη μια μάχη μετά την άλλη, άρχισε να χρησιμοποιεί φωτογραφίες που τις έχει κατασκευάσει και δείχνουν μικρά παιδιά «δολοφονημένα» από τις αντίπαλες δυνάμεις.

Τι έκαναν λοιπόν εγκέφαλοι του ISIS που θα τους ζήλευε και ο Γκέμπελς; Έσφαξαν κοτόπουλα, γέμισαν με το αίμα τους ένα πεζοδρόμιο και έβαλαν να ξαπλώσει σαν νεκρό και ακούνητο ένα παιδάκι. Στη συνέχεια τράβηξαν τη φωτογραφία, την ανέβασαν στο διαδίκτυο και έγραψαν ότι «Αυτά κάνουν οι εχθροί του ISIS, στα μικρά παιδιά στις πόλεις που καταλαμβάνουν».

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι το «δολοφονημένο» παιδάκι όχι μόνο δεν είναι νεκρό, αλλά μετά τη φωτογράφηση, σηκώθηκε και άρχισε να γελάει και να παίζει όπως κάθε παιδάκι της ηλικίας του.

Την αποκάλυψη έκανε ένας Ιρακινός δημοσιογράφος, ο Χαιντέρ Σουμερί ο οποίος βρήκε το υποτιθέμενο νεκρό παιδάκι ζωντανό να γελά και να παίζει. Ανέβασε μάλιστα στο twitter και τις δυο φωτογραφίες με το σχόλιο ότι «Το ISIS δείχνει τις Ιρακινές δυνάμεις ότι σκοτώνουν παιδιά, αυτό είναι ένα νεκρό παιδί».

Φυσικά μετά την αποκάλυψη ο κόσμος ανταπαντούσε και μάλιστα υπήρχαν και κάποιοι με χιούμορ που έγραψαν πως «Ελπίζω μετά το τέλος της φωτογράφησης, οι δυνάμεις του ISIS να μοίρασαν τα νεκρά κοτόπουλα στον κόσμο που πεινάει»

Πηγή: topontiki.gr