Οι Toύρκοι δουλέμποροι "διαφημίζουν" τώρα μεταφορές στην Ιταλία

Gazzetta team
Οι Toύρκοι δουλέμποροι "διαφημίζουν" τώρα μεταφορές στην Ιταλία
Τα πρώτα ταξίδια ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο και έχουν κόστος 4000 δολάρια!

Αγγελίες με ταξίδια από την Τουρκία στην Ιταλία προωθούν πλέον Τούρκοι δουλέμποροι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, από το επόμενο Σαββατοκύριακο μάλιστα.

Η πρώτη αγγελία εμφανίστηκε στο Facebook και αναφέρει ότι το σκάφος θα ξεκινήσει από τη Μερσίνη για κάποιο ιταλικό λιμάνι, αντί 4 χιλιάδων δολαρίων ανά άτομο.

«Το ταξίδι ξεκινά το Σάββατο, από τη Μερσίνη στην Ιταλία, με ένα σκάφος 110 μέτρα μακρύ, εξοπλισμένο με φαγητό, νερό, σωσίβια και φάρμακα» ανέφερε η ανάρτηση που πλέον έχει εξαφανιστεί από το ίντερνετ.

Καθώς πολλοί πρόσφυγες υποψιάζονται ότι πρόκειται για απάτη, οι διακινητές σημείωναν μάλιστα ότι τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από άτομο που θα είναι αποδεκτό και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η αγγελία αυτή καταδεικνύει την προσπάθεια των διακινητών να χαράξουν εναλλακτικές διαδρομές μετά τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Από την πλευρά του πάντως ο Guardian επικοινώνησε με τον δουλέμπορο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που διοργάνωνε ένα ταξίδι για την Ιταλία εδώ και μήνες, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει σε ποιο σημείο των ιταλικών ακτών θα έδενε το πλοίο.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, σημειώνει ότι δεν έχουν αναφερθεί ακόμα τέτοιου είδους ταξίδια, όμως ήδη στις ιταλικές ακτές παρουσιάζεται αυξημένη ροή προσφύγων.

Πηγή: www.lifo.gr