Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Γιαν Φαμπρ (pics)

Gazzetta team
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Γιαν Φαμπρ (pics)
Στις 29 Μαρτίου ο Γιαν Φαμπρ, παρουσίασε στα ΜΜΕ τους συνεργάτες του και έκανε μια παρομοίωση του φεστιβάλ με τους «De Rode Duivels» την ομάδα ποδοσφαίρου του Βελγίου!

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η τοποθέτηση του Γιαν Φαμπρ στη θέση του επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και η πρόθεσή του να ανεβάσει, κυρίως βελγικές παραγωγές.

Με ανάρτησή του το πρωί στο λογαριασμό του στο Τwitter, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει ότι κατά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνάντησή του με τον κ. Φαμπρ, ζήτησε να ενισχυθούν οι ελληνικές παραγωγές στο Ελληνικό Φεστιβάλ.

«Να αναιρέσει ο πρωθυπουργός την άστοχη και πρωτοφανή απόφασή του για τοποθέτηση του Γιαν Φάμπρ ως επικεφαλής του ελληνικού Φεστιβάλ» ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού αλλά και τουριστικού προϊόντος έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης.»



Εκτός από τις αντιδράσεις καλλιτεχνών για τις βελγικές παραγωγές, υπάρχουν και ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα για μία παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο κ. Φαμπρ όπου εμφανίζονται άνδρες γυμνοί και να επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα.

Σημειώνεται ότι στις 29 Μαρτίου ο Γιαν Φαμπρ, παρουσίασε στα ΜΜΕ τους συνεργάτες του και έκανε μια παρομοίωση του φεστιβάλ με τους «De Rode Duivels» την ομάδα ποδοσφαίρου του Βελγίου, όπου συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα δέρματος που μιλούν διαφορετική γλώσσα.