Βρυξέλλες: 50 υποστηρικτές των τζιχαντιστών εργάζονται στο αεροδρόμιο!

Gazzetta team
Βρυξέλλες: 50 υποστηρικτές των τζιχαντιστών εργάζονται στο αεροδρόμιο!
Η αστυνομία του Ζάβεντεμ υποστηρίζει πως υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους διαθέτουν κάρτα πρόσβασης και μπορούν να μπουν σε πιλοτήριο αεροσκαφών.

Οι βελγικές αρχές έχουν κατηγορηθεί για σοβαρά κενά και λάθη που οδήγησαν στις πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών. Οι επικριτές των αρμοδίων υπηρεσιών τους καταλογίζουν σειρά σφαλμάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.

Τη στιγμή που η βελγική αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον τρίτο τρομοκράτη, μετά τη σύλληψη λάθος υπόπτου, και ενώ επιχειρείται ο εντοπισμός συνεργών των τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο στις Βρυξέλλες, μία σοβαρή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με επιστολή της αστυνομίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών τουλάχιστον 50 είναι οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους που εργάζονται ακόμα και σήμερα στο Ζάβεντεμ.

«Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους που εργάζονται στο αεροδρόμιο. Έχουν κάρτα ασφαλείας και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πιλοτήριο αεροσκάφους», αναφέρει η ανοιχτή επιστολή της αστυνομίας του αεροδρομίου την οποία δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Het Belang.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών, επισημαίνουν πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν επανειλημμένως επισκεφθεί το Ζάβεντεμ παριστάνοντας τους τουρίστες.

«Αναφέραμε την παρουσία τους, αλλά δεν ξέρουμε αν έγινε κάτι με αυτές τις πληροφορίες», συμπληρώνουν οι αστυνομικοί στην επιστολή, προσθέτοντας πως «για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι οι τρομοκράτες, με τη βοήθεια των κατασκόπων τους, έχουν ελέγχει την ασφάλεια των ελέγχων στο αεροδρόμιό μας πριν αναλάβουν δράση».


Πηγή: protothema.gr