Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στον Πειραιά: Ντροπή σου Ευρώπη!

Gazzetta team
Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στον Πειραιά: Ντροπή σου Ευρώπη!
Χαιρέτισε μητέρες, αγκάλιασε παιδιά, συγκινήθηκε με την ιστορία της εγκύου και το μακρύ της ταξίδι μέχρι την Ελλάδα. Η Β.Ρεντγκρέιβ έδωσε -ξανά- μαθήματα ανθρωπιάς.

Την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων, η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Η κ. Ρεντεγκρέιβ άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολλοί τής ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά.

Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδιά και χαιρέτισε πολλές μητέρες. Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της προσπάθησε να ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερες ιστορίες προσφύγων. Συγκινήθηκε ακούγοντας την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στην κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Τέλος, είπε ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και που πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα

Τη Βρετανίδα ηθοποιό συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης. Η κ. Ρεντγκρέιβ συμπράττει με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» υποστηρίζοντας τη δράση τους.



Πηγή: thetoc.gr