«Γλέντι» στα social media για τη συζήτηση στη Βουλή (pics)

Gazzetta team
«Γλέντι» στα social media για τη συζήτηση στη Βουλή (pics)
«Πρωταγωνιστές» οι Αλέξης Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πάνος Καμμένος.

Την διάχυτη απογοήτευση για την σχοινοτενή και εν τέλει ανούσια έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τη διαπλοκή αποτυπώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαξιωτικά, σαρκαστικά, ακόμη και χλευαστικά σχόλια κάθε είδους και προς πάσαν κατεύθυνση αναδεικνύουν τον προσχηματικό και αντιπερισπαστικό χαρακτήρα της όλης υπόθεσης.

Παρ' όλ' αυτά, η μορφή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεχωρίζει μέσα στο ανώνυμο πλήθος των tweet και των αναρτήσεων στο facebook.

Οι ολιγόλογοι λεκτικοί μύδροι της πρώην Προέδρου της Βουλής κατά της κυβέρνησης συνιστούν μνημεία πολιτικής πολεμικής, υποδειγματικά ευθύβολης και επώδυνα (για τα πρόσωπα-στόχους της) εύστοχης.

«Η συζήτηση κλείνει με Παπαγγελόπουλο αντί @atsipras. Ο πρωθυπουργός προφανώς κουράστηκε και έφυγε. Καλύτερα. Αν ήταν Βρυξέλλες θα υπέγραφε» ήταν το πλέον χαρακτηριστικό tweet της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Βεβαίως, προηγουμένως είχε δείξει ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα γράφοντας «Οι πλειοψηφίες πράγματι αποφασίζουν στη δημοκρατία. Η συντριπτική πλειοψηφία 62% ψήφισε και αποφάσισε ΟΧΙ. Το ΟΧΙ που προδώσατε @atsipras» και «αφού μετέτρεψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε δικό του Ζάππειο, τώρα ο @atsipras πανηγυρίζει το δικό του success story. Κατάπτωση».

Από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, ο Πάνος Καμμένος «τιμήθηκε» δεόντως σε twitter και facebook, ιδιαίτερα για την αναστροφή που έκανε μεγαλοπρεπώς στο θέμα της αποπομπής Μουζάλα: «Καμμενος: 'Ο Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος'. Ο Πάνος είναι τελικά μεγάλη γάτα. Όπως και να πετάξεις τη γάτα, θα προσγειωθεί στα τέσσερα». Και ακόμη πιο δηκτικά κάποιος άλλος χρήστης έγραψε «Η κόλλα UHU ψάχνει να βρει το υλικό που έχει βάλει ο Καμμένος στην καρέκλα του!»



Η γενικότερη αίσθηση που απεκόμισε το κοινό από την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τη διαπλοκή σκιαγραφείται στο απάνθισμα σχολίων που ακολουθεί:



- «Πιο γρήγορα και από γυμνασιόπαιδα όταν χτυπάει το κουδούνι τα μεσημέρια της Παρασκευής την έκαναν απ' τα έδρανα #vouli».


- «Ο σωστός τρόπος για να παρακολουθείς την συγκεκριμένη #vouli είναι με το διαβατήριο στα δόντια».


- «Το μόνο που άξιζε από τη σημερινή συνεδρίαση ήταν η παρουσία του Διαμαντίδη».



- «'Δεν ξέρω Γερμανικά' λέει ο Τσίπρας όλο νόημα στην Ντόρα. Ενώ στο αγγλικό μπαγάσα δεν έχεις αντίπαλο. #vouli».


«''Ωδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν'. Ο Λουκιανός στο έργο του με τίτλο: 'Πῶς δεῖ ἱστορίαν συγγράφειν' κάνει αναφορά σε αυτήν την έκφραση η οποία μεταφράζεται ως: 'Κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι'. Πομπωδώς το τίποτα: Λόγος Έλληνα Πολιτικού».


- «'Τον Δεκέμβρη του '18 κάηκε η ΑΘήνα' Θεοδωράκης, Βουλή, Μάρτιος 2016 ‪#‎D_Day»


- «Ωχ, δήλωσε ο Τσίπρας ότι θα επαναδιαπραγματεύτει το ποσό της αποζημίωσης της Siemens... Aν κρίνουμε από τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις του, να ετοιμαζόμαστε να δώσουμε εμείς αποζημίωση τελικά...».



- «Ο Τσίπρας κατέθεσε 13 καταγγελίες. Ο Κούλης, κατέθεσε 1 σκίτσο του Αρκά. Συντριβή Τσίπρα. We are all Greeks».



- «15 λεπτά μιλάει ο Τσίπρας για τη Δικαιοσύνη και ούτε μία αναφορά στο -5 και στις 5 αγωνιστικές του ‪ΠΑΟΚ. Ντροπή».


- «Τελικά η κυβέρνηση έδωσε διευθύνσεις και ονόματα μετά απο 8 ώρες συνεδρίασης! Διαπλοκή είναι ο Ψυχαρης και ο Μαυρίκος».


- «Ρε παιδιά, νυστάζει ο Βούτσης, πώς αλλιώς να σας το πει ο άνθρωπος;»


- «Μιλάει για διγλωσσία στο εξωτερικό και το εσωτερικό ο Τσίπρας. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!»


- «Μέρα που ξεκίνησε τόσο ρομαντικά με #AirEgypt δεν πρέπει να κλείσει με έναν ερωτικό Σταθάκη ή ένα ποίημα Κουράκη έστω στη #vouli;»




Δείτε τα καλύτερα tweets για τη Βουλή:


















































Πηγή: protothema.gr