Γερμανός ΥΠΕΣ: Αν οι πρόσφυγες δεν ενσωματωθούν θα χάσουν το δικαίωμα διαμονής

Gazzetta team
Γερμανός ΥΠΕΣ: Αν οι πρόσφυγες δεν ενσωματωθούν θα χάσουν το δικαίωμα διαμονής
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε τον νέο νόμο για τουςπρόσφυγες στην χώρα που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Μάιο.

Σύμφωνα με τον ντε Μεζιέρ οι πρόσφυγες θα πρέπει να μάθουν γερμανικά και να ενσωματωθούν στην κοινωνία αλλιώς θα χάνουν το δικαίωμα για μόνιμη διαμονή στην Γερμανία.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών μετά τις περιφερειακές εκλογές στην χώρα και την μαζική στροφή μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AFD), μια ένδειξη «τιμωρίας» στον κυβερνητικό συνασπισμό για την πολιτική «ανοιχτών θυρών» της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες.

Ο ντε Μεζιέρ μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και δήλωσε ότι η Γερμανία περιμένει ως αντάλλαγμα για τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας, τα κοινωνικά επιδόματα και την στέγαση, οι πρόσφυγες να προσπαθήσουν να ενσωματωθούν στην γερμανική κοινωνία.

«Εκείνοι που αρνούνται να μάθουν γερμανικά, εκείνοι που αρνούνται να επιτρέψουν στους συγγενείς τους να ενσωματωθούν (για παράδειγμα στις συζύγους ή στις κόρες τους) εκείνοι που αρνούνται προσφορά για εργασία, αυτοί δεν θα παίρνουν άδεια παραμονής πάνω από τρία χρόνια», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Γερμανός υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο μόνο το 2015 στην Γερμανία έφθασαν περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους από εμπόλεμες ζώνες στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ μέσα στο τρέχον έτος η Γερμανία έχει υποδεχθεί περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες.

Ο αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι καλωσορίζει τον νέο νόμο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Μάιο και ανέφερε: «Δεν πρέπει μόνο να υποστηρίξουμε την ενσωμάτωση, αλλά να την απαιτήσουμε». Το κόμμα του Γκάμπριελ του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), υπέστη επίσης απώλειες σε τρία κρατίδια στις περιφερειακές εκλογές νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο.

Πηγή: protothema.gr