Ιβάνκα Τραμπ: Από μοντέλο, επιχειρηματίας -Η ζωή της κόρης του Αμερικανού μεγιστάνα (pics)

Gazzetta team
Ιβάνκα Τραμπ: Από μοντέλο, επιχειρηματίας -Η ζωή της κόρης του Αμερικανού μεγιστάνα (pics)
Οπως και η φίλη της, Τσέλσι Κλίντον, η Ιβάνκα Τραμπ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Τύπο. Λογικό ίσως, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που σημαίνει ότι μεγάλωσε με τίτλους στις εφημερίδες που είχαν αντικείμενο τον πατέρα της όπως «Το καλύτερο σεξ που έκανα ποτέ», που είχε πει μία από τις συντρόφους του.

Εκείνη την εποχή, τα ΜΜΕ ήταν «βάναυσα και μοχθηρά», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της, μιλώντας για το πώς την πολιορκούσαν οι φωτογράφοι, που την περίμεναν έξω από το σχολείο της στο Μανχάταν. Ενας από αυτούς την είχε ζητήσει να σχολιάσει το αν πράγματι ο πατέρας της ήταν καλός στο κρεβάτι. Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν μόλις εννέα ετών.

Αυτή την εποχή όμως η 34χρονη πλέον Ιβάνκα- η οποία την Κυριακή έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί- ίσως δεν καταφέρει να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Ιδιαίτερα αν επανέλθει στο πλευρό του πατέρα της, στην καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές, μετά από τον τοκετό. Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως μέχρι τώρα δεν έχει διστάσει να «εκμεταλλευθεί» την καλή δημόσια εικόνα της προς όφελός του, στην «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο.

Παρότι αποφεύγει να σχολιάζει τις πολιτικές δηλώσεις του, έχει εκφράσει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του. «Είναι ο πατέρας μου, τον αγαπώ και τον στηρίζω πλήρως. Πάντα είμαι εκεί για εκείνον, αν αυτό τον βοηθά. Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις του. Είναι η καμπάνια του. Δεν είναι δικό μου ρόλος. Αλλά τον αμφισβητούσα όταν ήμουν μικρή. Αυτό κάνουν τα παιδιά. Ο κόσμος με ρωτά αν διαφωνώ μαζί του. Θα ήταν λίγο περίεργο αν δεν το έκανα», έχει πει.

Ιβάνκα, η επιχειρηματίας

Πέρα όμως από την προεκλογική καμπάνια του πατέρα της, η ίδια είναι ιδιαίτερα πολυάσχολη. Την τελευταία δεκαετία, έχει πουλήσει τα πάντα, από παιδικά παπούτσια μέχρι κοσμήματα, πακέτα για θέρετρα και πολυτελείς κατοικίες. Ο κόσμος θέλει ό,τι εκείνη πουλάει, σχολιάζει ο Guardian σε σχετικό αφιέρωμα. Το ερώτημα είναι πλέον αν αυτό θα συνεχιστεί, μετά από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του πατέρα της για τις γυναίκες, τους Μεξικανούς και τους μουσουλμάνους.

Το μόντελινγκ

Μετά από το επεισοδιακό- κάτι που δεν έκαναν καν προσπάθεια να κρύψουν από τα ΜΜΕ- διαζύγιο των γονιών της, η Ιβάνκα και ο αδερφός της κατέληξαν σε οικοτροφεία- με απόφαση της μητέρας της- προκειμένου να προστατευθούν από τα ΜΜΕ.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ ευθυνόταν για κάποια από αυτά τα σκληρά ρεπορτάζ που αφορούσαν την οικογένεια, η Ιβάνκα- όπως έχει γράψει στο βιβλίο της- ποτέ δεν τον κατηγόρησε για το χάος που προκάλεσε. «Το διαζύγιο με έφερε πιο κοντά στον πατέρα μου. Οχι γιατί πήρα το μέρος του, αλλά επειδή δεν μπορούσα πλέον να τον θεωρώ δεδομένο», έγραψε.


Οταν βρέθηκε εσώκλειστη σε σχολείο, ήθελε απευθείας να φύγει από εκεί. Το κατάφερε, κατά κάποιο τρόπο, με την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ, στα 14 της. Πρώτα έπρεπε να κάνει συμφωνία με τους γονείς της. Της είπαν ότι μπορεί να γίνει μοντέλο, αρκεί να είχε την άδεια του σχολείου της, να μην έχανε μαθήματα και να διατηρούσε τους βαθμούς της. Το σχολείο πείστηκε πιο δύσκολα, όπως έχει γράψει. Ομως, επικαλέστηκε το γεγονός ότι είχαν δώσει παρόμοια άδεια σε μαθητή σκιέρ που προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και πήρε αυτό που ήθελε.

Ηταν το πρώτο βήμα για να κάνει κάτι δικό της, που δεν είχε σχέση με την οικογενειακή επιχείρηση, έχει πει. Και κυρίως ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι με το οποίο οι γονείς της δεν ενθουσιάστηκαν αρχικά.

Υπέγραψε με το πρακτορείο Elite Model Management και φωτογραφήθηκε για το Elle, ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Seventeen το 1997, εμφανίστηκε σε διαφημίσεις του Tommy Hilfiger, έκανε πασαρέλα στο Παρίσι για τον Thierry Mugler, εμφανίστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Versace και ήταν συμπαρουσιάστρια στα καλλιστεία Miss Teen των ΗΠΑ το 1997.

Ομως, το μόντελινγκ δεν την ενθουσίασε. «Είναι μία αδίστακτη βιομηχανία όπως και τα κτηματομεσιτικά. Οι άνθρωποι που συναντάς είναι τρομερά σκληροί», είχε πει σε συνέντευξή του το 2007. Στη δεύτερη δουλειά της, την καμπάνια του Tommy Hilfiger, διαπίστωσε ότι τα μοντέλα ήταν «τα πιο μοχθηρά κορίτσια του πλανήτη. Χωρίς επίβλεψη, εκπαίδευση, χαϊδεμένες έφηβες των οποίων η κάθε επιτυχία είναι άμεσο αποτέλεσμα της απογοήτευσης κάποιου άλλου», όπως γράφει στο βιβλίο της.

Η δουλειά με τον πατέρα της

Μετά από το σχολείο, εγκατέλειψε το μόντελινγκ και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων. Μετά από την αποφοίτηση, προτίμησε να μην δουλέψει για τον πατέρα της, αλλά να πάει σε άλλη κτηματομεσιτική εταιρεία. «Οταν ξεκίνησα εκεί, έκανα δουλειά ανειδίκευτου, μαζί με 15 ακόμη παιδιά που μόλις είχαν βγει από το κολέγιο και έβγαζα 50.000 δολάρια το χρόνο», έχει πει σε συνέντευξή της.

Αν επιτύγχανε εκεί, γράφει στο βιβλίο της, θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να πάει στον κολοσσό του πατέρα της ξέροντας ότι έχει να προσφέρει κάτι πέρα από το επίθετό της. Μετά από δύο χρόνια, έκανε αυτό το βήμα, φτάνοντας ως τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου. Δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που δούλεψαν μαζί. Από το 2006 μέχρι πέρυσι ήταν κριτής στο ριάλιτι του Ντόναλντ Τραμπ. Σε όσους μιλούν για οικογενειοκρατία, είχε δώσει μία απάντηση από νωρίς. «Οσο διαφορετικά από τους γονείς μας μονοπάτια κι αν διαλέξουμε στην καριέρα μας, ο κόσμος θα λέει πάντα ότι δεν θα φτάναμε εκεί αν δεν είχαμε αυτό το επίθετο», είχε πει το 2004. «Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει τρόπος να πεις αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι», είχε συμπληρώσει.

Κάποιοι πάντως, που την έχουν βρει στο δρόμο τους, μιλούν για τις ικανότητές της. Οπως ο Μάικλ Ασνερ, πρόεδρος της Winthrop Realty Trust, που διαπραγματευόταν με την τότε έγκυο Ιβάνκα, για την πώληση ενός θέρετρου γκολφ, το 2011. «Είναι μία από τους πιο ικανούς επιχειρηματίες με τους οποίους έχω δουλέψει. Μου προκάλεσε έκπληξη. Αναρωτιόμουν αν θα είναι σαν τον πατέρα της ή αν είναι επιτηδευμένη. Δεν ήταν», είπε σε συνέντευξη πέρυσι.

Η προσωπική ζωή

Σήμερα είναι παντρεμένη με τον εκδότη Τζάρεντ Κάσνερ, με τον οποίο γνωρίστηκε σε επαγγελματικό δείπνο. Παντρεύτηκαν το 2009 και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, την Αραμπέλα το 2011. Ακολούθησε ο Τζόσεφ δύο χρόνια αργότερα και την Κυριακή η οικογένεια υποδέχθηκε τον Θίοντορ.

Πηγή: iefimerida.gr