Το Ποτάμι: Ο Μάρδας επιμένει, αντί να καταλάβει την ανοησία του

Gazzetta team
Το Ποτάμι: Ο Μάρδας επιμένει, αντί να καταλάβει την ανοησία του
«Όταν αρμόδιος υπουργός για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κάνει τέτοιες δηλώσεις ποιος μπορεί να πάρει τη χώρα και την κυβέρνησή της στα σοβαρά;»

Την ανάρτηση του Δημήτρη Μάρδα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους πρόσφυγες– επενδυτές, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε να δοθεί άδεια παραμονής και να παραχωρηθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν σπίτι στην Ελλάδα όσοι φέρουν στην χώρα μας ποσά άνω των 250.000 ευρώ, σχολίασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.


Στο νέο σκληρό σχόλιο του Ποταμιού - την Κυριακή άσκησε οξεία κριτική στις σχετικές δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η « κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες»- αναφέρεται χαρακτηριστικά: «O κ. Μάρδας αντί να αντιληφθεί ότι χθες είπε μία ανοησία, επανέρχεται κι επιμένει. Όταν ο αρμόδιος υπουργός για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κάνει τέτοιες δηλώσεις ποιος μπορεί να πάρει τη χώρα και την κυβέρνησή της στα σοβαρά;» αναφέρει το Ποτάμι.


Ο Δημήτρης Μάρδας σημείωσε νωρίτερα στoν προσωπικό του λογαριασμό:

«Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.

2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων

3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.

4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κας Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει» σημείωσε στην ανάρτησή του.

Πηγή: protothema.gr