«Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης –Είναι για γέλια» (pics)

Gazzetta team
«Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης –Είναι για γέλια» (pics)
"Αν δεν ήταν τόσο ενοχλητικό, θα ήταν για γέλια". Αυτή ήταν η αντίδραση του Σύριου πρόσφυγα Anas Modamani, που είδε την selfie φωτογραφία του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να κάνει το γύρο του διαδικτύου, με την σημείωση όμως ότι ο νεαρός άνδρας μοιάζει εξαιρετικά με τον βομβιστή των Βρυξελλών Νατζίμ Λαχραουί.

Σημειώνεται ότι την φωτογραφία ανέβασε και η οργάνωση Anonymous της Γερμανίας, που έχει 2.000.000 ακολούθους.

Ο Modamani δήλωσε στην DW ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον συσχετισμό του με τον τρομοκράτη. Ο 19χρονος Σύριος έφυγε από τη Δαμασκό και έφτασε στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τις αρχές του χρόνου έχει υιοθετηθεί από οικογένεια Γερμανών και ζει στο Βερολίνο, όπου παρακολουθεί μαθήματα για να μάθει τη γερμανική γλώσσα.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί αναστάτωση στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς όπως σημειώνει το Sputnik, διαπιστώθηκε ομοιότητα μεταξύ των δύο προσώπων, μεταξύ του πρόσφυγα που έκανε selfie με την Μέρκελ και του τρομοκράτη των Βρυξελλών.

Η απίστευτη ιστορία μιας selfie

Όταν ο Σύρος Anas Modamani βρέθηκε σε προσφυγικό κατάλυμα στο Βερολίνο, έμαθε ότι τον χώρο θα επισκεπτόταν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Ο 19χρονος πρόσφυγας, είναι αρκετά εξοικειωμένος με τα social media, κατάφερε και έβγαλε μια selfie μαζί της με την ελπίδα ότι αυτή η φωτογραφία θα τον εμπνεύσει για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.

Ο Modamani δραπέτευσε από τη Συρία όταν το σπίτι του στη Δαμασκό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών και mετακινήθηκε με τους γονείς και τα αδέλφια του σε μια μικρότερη πόλη, την Garia. Τότε ο νεαρός, αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Ευρώπη, με την ελπίδα ότι θα τον ακολουθούσε η οικογένειά του όταν θα κατάφερνε να «χτίζει» μια νέα ζωή. Αρχικά βρέθηκε στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, έγραψε τότε η Deutsche Welle.

«Ο Anas παραλίγο να πεθάνει. Προκειμένου να περάσει απέναντι στην Ελλάδα, έπρεπε να μπει σε μια αναξιόπιστη βάρκα, όπως κάνουν άλλωστε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η βάρκα είχε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και παραλίγο να πνιγούν…».


Από την Ελλάδα, έφτασε με τα πόδια στα Σκόπια και από εκεί συνέχισε την Ουγγαρία και την Αυστρία. Τον Σεπτέμβριο του 2015, έφτασε στον τελικό του προορισμό, το Μόναχο αλλά αργότερα μετακόμισε στο Βερολίνο όπου ζει μέχρι και σήμερα.
Όταν βρέθηκε στο Βερολίνο, βρήκε καταφύγιο σε κέντρο προσφύγων και από εκεί μετακινήθηκε σε ένα άλλο κατάλυμα. Ο νεαρός, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που βίωνε τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι πρόσφυγες, αποφάσισε να προσεγγίσει την Καγκελάριο όταν εκείνη επισκέφτηκε τον καταυλισμό.
Όπως γράφει η DW, η selfie του άλλαξε τη ζωή μιας και έλαβε την προσοχή των μίντια δημοσιοποιώντας την ιστορία του. Χάρη σε όλο αυτό τον «θόρυβο», βγήκε στέγη σε ανάδοχη οικογένεια και ζει μαζί τους τους τελευταίους δυο μήνες.

Ο Anas είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Μαθαίνει γερμανικά, έχει κάνει πολλούς νέους φίλους και δραστηριοποιείται σε μια σειρά δράσεις. Αυτό που επιθυμεί, είναι να συνεχίσει τις σπουδές του στην ανώτερη εκπαίδευση αλλά πρώτο του μέλημα είναι να φέρει την οικογένειά του μαζί του.

Πηγή: iefimerida.gr