Συρία: Ο στρατός ανακατέλαβε τρεις περιοχές μέσα στην Παλμύρα (vid)

Gazzetta team
Συρία: Ο στρατός ανακατέλαβε τρεις περιοχές μέσα στην Παλμύρα (vid)
Το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμούς ευρείας κλίμακας στο εσωτερικό πόλης

Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας, με την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών, εισήλθε στην πόλη της Παλμύρας και ανακατέλαβε τουλάχιστον τρεις στρατηγικής σημασίας περιοχές, τις οποίες εξακολουθούσαν να κρατούν υπό την κατοχή τους οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με ενημέρωση του παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Μόλις την Παρασκευή, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας, πετυχαίνοντας μία μεγάλης, όσο και ψυχολογικής σημασίας νίκη, καθώς το συγκεκριμένο ιστορικό μνημείο αποτελεί σήμα κατατεθέν της χώρας.

Οι δυνάμεις του Άσαντ και οι σύμμαχοί τους, έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση της ολικής ανακατάληψης της πόλης, πιέζοντας τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τις αναφορές των παρατηρητών, από το Σάββατο το πρωί πραγματοποιούνται μάχες στο εσωτερικό της πόλης, ενώ ακούγονται ήχοι από μεγάλες εκρήξεις και διακρίνεται από απόσταση καπνός και σκόνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι θέμα χρόνου η ολική ανάκτηση της πόλης, μετά την είσοδο του κυβερνητικού στρατού στο εσωτερικό της.

Πηγή: protothema.gr