Βρυξέλλες: Αναγνωρίστηκε ο τζιχαντιστής με το καπελάκι

Gazzetta team
Βρυξέλλες: Αναγνωρίστηκε ο τζιχαντιστής με το καπελάκι
Είναι ο τρίτος άνδρας δίπλα στους καμικάζι αυτοκτονίας, τους αδελφούς Ελ Μπακραουί, που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ - Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη

Τον τρίτο δράστη που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο τωνΒρυξελλών την περασμένη Τρίτη φέρεται ότι ταυτοποίησαν οι βελγικές Αρχές. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Soir», ο τρομοκράτης που εμφανίζεται με το τζάκετ και το μαύρο καπέλο στη φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου, είναι ο Φεϊζάλ Σεφού.

O Σεφού συνελήφθη την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας είναι ο τρίτος άνδρας που βρισκόταν δίπλα στους καμικάζι αυτοκτονίας, τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι.



Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη έγκυρη πηγή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας απήγγειλε στον Σεφού κατηγορίες για τρομοκρατία.

Πάντως, η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Την Παρασκευή, η αστυνομία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Σεφού να είναι «ο άνθρωπος με το καπέλο».

Από τις μέχρις στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη. Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, αδελφός του Ιμπραήμ που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανατινάχθηκε στο όνομα του Αλλάχ και του Ισλαμικού κράτους, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον πολυσύχναστο σταθμό του μετρό Μάελμπεκ. Ωστόσο, ο Χαλίντ φέρεται να είχε και έναν συνεργό. Ανώτατος Βέλγος αξιωματούχος μίλησε στο CNN και αποκάλυψε ότι οι αρχές της χώρας πιστεύουν πως ένα ακόμη άτομο συμμετείχε στην επίθεση στο μετρό. Ωστόσο, τα στοιχεία του υπόπτου είναι άγνωστα, ενώ δεν είναι εξακριβωμένο αν είναι ζωντανός ή αν σκοτώθηκε κατά την έκρηξη. Σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι βελγικές αρχές, απεικονίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ένας άντρας να κρατά μια μεγάλη τσάντα, στον σταθμό όπου έγινε η επίθεση. Όμως σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, δεν είναι γνωστό αν το άτομο αυτό είναι ανάμεσα στους 20 νεκρούς από το τρομοκρατικό «χτύπημα» ή αν κατάφερε να ξεφύγει.

Πηγή protothema.gr