Ιράκ: Οι Γεζίντι ανακατέλαβαν την περιοχή του όρους Σιντζάρ στα συριακά σύνορα

Gazzetta team
Ιράκ: Οι Γεζίντι ανακατέλαβαν την περιοχή του όρους Σιντζάρ στα συριακά σύνορα
Οι μαχητές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις περιοχές Ουμ αλ Ντιμπάν και Ουμ Τζουράις, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αποκόπτοντας μια σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού για τους τζιχαντιστές

Οι Γιαζίντι του Ιράκ, σε συνεργασία με μαχητές φυλών, ανακατέλαβαν τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία στην περιοχή του Σιντζάρ, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρακινός στρατός.

Οι μαχητές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις περιοχές Ουμ αλ Ντιμπάν και Ουμ Τζουράις, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αποκόπτοντας μια σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού για τους τζιχαντιστές σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Τον περασμένο Νοέμβριο μια δύναμη αποτελούμενη από Κούρδους πεσμεργκά και Γιαζίντι κατέλαβε την πόλη Σιντζάρ όπου το Ισλαμικό Κράτος είχε διαπράξει θηριωδίες σε βάρος της μειονότητας των Γιαζίντι και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων. Τον περασμένο μήνα δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαντάντι, στην άλλη πλευρά των συνόρων, απέναντι από το Σιντζάρ.

Πηγή protothema.gr