Οικιακό εργαστήριο για παραγωγή χασίς στην Ιτέα

Gazzetta team
Οικιακό εργαστήριο για παραγωγή χασίς στην Ιτέα
Μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα για την παραγωγή χασίς σε κλειστό χώρο είχε εγκαταστήσει στο εσωτερικό του σπιτιού του σε περιοχή της Ιτέας στην Φωκίδα ένας 32χρονος, που καλλιεργούσε μια σημαντικών διαστάσεων φυτεία με χασισόδεντρα σε ανάπτυξη.

Όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έλεγχο στον 32χρονο και βρήκαν στη κατοχή του μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, του πέρασαν χειροπέδες και πήγαν στο σπίτι του για έρευνα. Τότε, οι άνδρες της αστυνομίας βρέθηκαν μπροστά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου λειτουργούσε το αυτοσχέδιο εργαστήριο που αποτελούνταν από ένα χρονοδιακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, ένα μετασχηματιστή και δυο μεγάλους προβολείς.

Ο χασισοκαλλιεργητής είχε φυτέψει σε γλάστρες 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,30 εκατοστών ως 1,30 μέτρων και άλλα ένδεκα ύψους 0,05 ως 0,18 εκατοστών, ενώ είχε στην κατοχή του και αποξηραμένα φύλλα κάνναβης βάρους 23 γραμμαρίων. Ο 32χρονος, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

*** Τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 24,1 γραμμαρίων, αλλά και ένα σπρέι πιπεριού, είχαν στην κατοχή τους δυο Έλληνες ηλικίας 55 και 27 χρόνων που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο σταμάτησαν για έλεγχο οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στο Λιδορίκι Φωκίδας. Έτσι, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: protothema.gr