Ιταλική πόλη ποινικοποίησε το ντύσιμο της... πόρνης!

Gazzetta team
Ιταλική πόλη ποινικοποίησε το ντύσιμο της... πόρνης!
Στο Σαλέρνο καθίσταται παράνομη η... κοντή φούστα, το βαθύ μπούστο και το ψηλοτάκουνο.

Θέλεις να είσαι προκλητική; Να επιδεικνύεις την ομορφιά σου; Να κοιτάζεις λάγνα τους άνδρες; Να ντύνεσαι με κοντές φούστες, ψηλά τακούνια ή βαθύ μπούστο; Αν κατοικείς στην πόλη του Σαλέρνο, στην Ιταλία, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, καθώς θα κληθείς να πληρώσεις πρόστιμο 600 ευρώ!

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για την απόφαση του τοπικού συμβουλίου να ποινικοποιήσει το βλέμμα της... πόρνης και την προκλητική συμπεριφορά των γυναικών γενικότερα, στο βωμό της... αστικής ευπρέπειας. Στην πόλη Σαλέρνο, όποια γυναίκα εμφανίζεται να... μοιάζει με πόρνη, ή να συμπεριφέρεται λάγνα και προκλητικά, θα την... τσιμπά το μακρύ χέρι του νόμου και θα τη σέρνει το δικαστήριο με την κατηγορία της... αστικής απρέπειας.



Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με τη δικαιολογία ότι κατά την τουριστική περίοδο αυξάνεται υπερβολικά ο αριθμός των εκδιδομένων γυναικών, οι οποίες προσφέρουν τα κάλλη τους στους χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν στο τουριστικό θέρετρο της Ιταλίας. «Δυστυχώς, έπρεπε να πάρουμε ορισμένα μέτρα για τον περιορισμό της πορνείας, το οποίο, ούτως ή άλλως, είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα αντιμετωπίζεται», δήλωσε ένας από τους συμβούλους της πόλης. «Ελπίζουμε ότι οι γυναίκες θα γίνουν λιγότερο ελκυστικές και έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των πελατών», συμπλήρωσε, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το... ορθόν του σκεπτικού της απόφασης.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι γενικότερα στην Ιταλία, η πορνεία δεν είναι παράνομη. Ένας λόγος παραπάνω που καθιστά εκτός λογικής την απόφαση του Συμβουλίου της πόλης Σαλέρνο, η οποία ζει από τον τουρισμό, καθώς είναι μία υπέροχη σε ομορφιά τοποθεσία.

Πηγή: protothema.gr