Υψώνει φράχτη και η Βουλγαρία

Gazzetta team
Υψώνει φράχτη και η Βουλγαρία
Η Ευρώπη συνεχίζει να απαντάει με φράχτες στις κραυγές απόγνωσης των προσφύγων.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Βουλγαρίας να υψώσει φράχτη στα σύνορα της με την Ελλάδα για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, καθώς φοβούνται ότι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν σαφής, μιλώντας για απειλή η οποία προέρχεται απ’ τα σύνορα με την Ελλάδα:

«Η κύρια απειλή προέρχεται από τα σύνορα με την Ελλάδα. Πρόκειται για μια μεγάλη σε μήκος έκταση που είναι απροστάτευτη και προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους προηγούμενους μήνες. Είμαστε έτοιμοι για την ανέγερση φράχτη αν χρειαστεί».

Θυμίζουμε ότι η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ πραγματοποίησαν κοινές χερσαίες και εναέριες επιχειρήσεις κατά μήκος των κοινών τους συνόρων για να διασφαλίσουν τον έλεγχο ενόψει μιας πιθανής αύξησης στις ροές των προσφύγων.

Τον Νοέμβριο του 2013 η Βουλγαρία άρχισε την κατασκευή ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχει υψωθεί φράχτης μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων από τα 166 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Πηγή: koolnews.gr