Συλλήψεις 30 τζιχαντιστών στην Κύπρο

Gazzetta team
Συλλήψεις 30 τζιχαντιστών στην Κύπρο
Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας - Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano

Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικών απειλών μετά τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, «συναγερμός» έχει σημάνει και στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Φραντσέσκο Ντε Πάλο, ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος τέθηκαν υπό κράτηση στην Κύπρο.

Αναλυτικότερα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως συνολικά 30 ύποπτοι για τρομοκρατία τέθηκαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας την τελευταία εβδομάδα την ώρα που επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη και να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι αυξημένα μετά την επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, τη στιγμή που σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο «το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει σταθμό μετάβασης των τζιχαντιστών που φτάνουν κυρίως από το βόρειο τμήμα» της Κύπρου.

Οι άνδρες των τοπικών αρχών βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του και τις πρεσβείες ώστε να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπόπτους.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει πως έχουν αναπτυχθεί περίπου 120 στρατιώτες στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας.

Πηγή: protothema.gr