Με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά το τριήμερο της 25ης

Gazzetta team
Με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά το τριήμερο της 25ης
Μπορεί αρκετοί να περίμεναν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου για να κάνουν κάποιες εκδρομές, εκμεταλλευόμενοι φυσικά, τον πιθανώς καλό καιρό που θα είχε, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον... ξενοδόχο.

«Ξενοδόχος» σε αυτή την περίπτωση είναι οι δυνατοί νοτιάδες που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μερικές μέρες, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν σημαντικά στα ηπειρωτικά.

Σε κάποιες περιοχές θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις, σαν αποτέλεσμα της πτώσης της θερμοκρασίας. Η «κυκλοθυμία» του καιρού αναμένεται να λάβει τέλος την Κυριακή, όταν και θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά περιμένουμε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 20-22 βαθμούς), 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο και δυτικούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα και βελτίωση αργότερα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Σάββατο

Το Σάββατο (26/03) αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, που τη νύχτα θα μετατραπούν σε τοπικές βροχές. Στα ανατολικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το μεσημέρι εξασθένηση των φαινομένων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Κυριακή

Την Κυριακή (27/03) θα υπάρχουν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Πηγή: protothema.gr