Ηaaretz: Οι αρχές του Βελγίου γνώριζαν ότι θα γίνει επίθεση

Gazzetta team
Ηaaretz: Οι αρχές του Βελγίου γνώριζαν ότι θα γίνει επίθεση
Δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz αποκαλύπτει ότι οι βελγικές αρχές περίμεναν χτύπημα σε αεροδρόμιο και μετρό.

Μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για την ανετοιμότητα των βελγικών αρχών να προβλέψουν και να προλάβουν την επίθεση στις Βρυξέλλες, έρχονται δημοσιεύματα να υποστηρίξουν ότι οι αρχές της χώρας καθώς και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι θα γίνουν άμεσα κάποιες ενέργειες είτε στο αεροδρόμιο είτε στο μετρό (είτε και στα δύο, όπως αποδείχθηκε τελικά).

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz στην Βελγική πρωτεύουσα, οι αρχές της χώρας δεν έδωσαν την απαραίτητη βαρύτητα στις πληροφορίες που είχαν και αδιαφόρησαν απέναντι στην έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση. Υπενθυμίζει μάλιστα τις πρόσφατες αναφορές του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν σχετικά με την πληροφόρηση που είχαν για την ταυτότητα των δραστών, και την εμφανή αδιαφορία των Βρυξελλών να δράσουν προς την σύλληψή του.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις ήταν ήδη γνωστά από το χτύπημα στο Παρίσι, υπό την καθοδήγηση του Αμπντεσλάμ, ο οποίος έπαιρνε εντολές κατευθείαν από ηγετικά στελέχη του ISIS στην Ράκκα. Η σύλληψή του ήταν αυτή που πυροδότησε, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, τα δύο περιστατικά του πρωινού της Τρίτης, καθώς τα στελέχη του ISIS φοβήθηκαν μήπως αποκαλυφθεί πλήρως ο πυρήνας που υπήρχε στις Βρυξέλλες.

Πηγή: protothema.gr