Τσίπρας για προσφυγικό: Το βάρος για την εφαρμογή της συμφωνίας είναι μπροστά μας

Gazzetta team
Τσίπρας για προσφυγικό: Το βάρος για την εφαρμογή της συμφωνίας είναι μπροστά μας
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, είπε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η προσφυγική κρίση καθώς και η αξιολόγηση βρέθηκαν την Τετάρτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη de facto νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών, είναι μια θετική εξέλιξη.

Όμως, όπως τόνισε, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας είναι μπροστά μας, «καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα».

Την ίδια ώρα και όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχει κοινό έδαφος στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, ενώ αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, σημειώνοντας παράλληλα πως απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Πηγή: protothema.gr