Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τη λίστα Μπόργιανς

Gazzetta team
Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τη λίστα Μπόργιανς
«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» λέει η λαϊκή σοφία και επιβεβαιώνεται στις περιπτώσεις των καταθετών της λίστας Μπόργιανς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι 30 καταθέτες, σε βάρος των οποίων έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον και έχουν ενημερώσει τις αρχές ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στις εφορίες, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, δηλαδή δεν ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη και στη συνέχεια οι δικογραφίες θα μπουν στο αρχείο.

Τα έσοδα που μπορεί να μπουν στα ταμεία δεν είναι ακόμη γνωστά, οι αρχές θα λάβουν γνώση όταν έρθουν στα χέρια τους τα αποδεικτικά των πληρωμών, προκειμένου στη συνέχεια να αρχειοθετήσουν τις υποθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες συνήγοροι των ελεγχόμενων καταφθάνουν στο ΣΔΟΕ, ζητώντας λίγες ημέρες προθεσμία προκειμένου οι εντολείς τους να προσέλθουν στις εφορίες. Δικαστικές πηγές εκτιμούν πως όταν ψηφιστεί ο νόμος για την αυτοκαταγγελία θα υπάρξει κύμα καταθετών που θα θελήσουν να διευκολύνουν τον εαυτό τους και να βγουν από το εισαγγελικό και το φορολογικό μικροσκόπιο για τις καταθέσεις που πέταξαν στην Ελβετία, αλλά δεν είχαν δηλωθεί στις αρχές.

Πηγή: koolnews.gr