Περισσότεροι από 30 άνθρωποι συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι

Gazzetta team
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής ότι συνδέονται με τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

"Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχει αναγνωριστεί ότι συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Έντεκα έχουν πεθάνει, δώδεκα βρίσκονται στη φυλακή, άλλοι καταζητούνται", σημείωσε ο Βαλς σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό Europe 1 την επομένη των φονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις κατά τις οποίες στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρέθηκε η βελγική πρωτεύουσα, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη σε αυτήν του βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι που διέφευγε, του Σάλαχ Αμπντεσλάμ, γεννώντας το ερώτημα για μια πιθανή σχέση.

"Οι επιθέσεις αυτές οργανώνονται από τη Συρία, σχεδιάζονται από τη Συρία, χρησιμοποιώντας μια βάση, όπως είναι προφανές, ταυτοχρόνως στο Βέλγιο, αλλά βεβαίως και στη Γαλλία (...) Είναι οι ίδιες ομάδες; Ας αφήσουμε για άλλη μια φορά τη δικαστική αστυνομία να ρίξει άπλετο φως σε αυτό που συνέβη", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με δύο δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα του Βελγίου, οι δύο αδελφοί Χάλιντ και Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, που είναι ύποπτοι ότι είχαν νοικιάσει διαμερίσματα στο Βέλγιο τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κρησφύγετα για τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, αναγνωρίστηκαν ότι βρίσκονταν μεταξύ των δραστών των επιθέσεων αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο ένας από τους αδελφούς, ο Χάλιντ, είχε κυρίως νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα ένα διαμέρισμα στο Σαρλρουά, από όπου αναχώρησαν οι δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι προτού τις διαπράξουν, προκαλώντας τον θάνατο 130 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 350.


Πηγή: iefimerida.gr