Σόιμπλε: Δεν επείγει το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Gazzetta team
Σόιμπλε: Δεν επείγει το ζήτημα του ελληνικού χρέους
Μη επείγον χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

«Η συζήτηση για το χρέος δεν επείγει αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά θέματα.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα, υποστήριξε την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών μέτρων , σε περίπτωση απροθυμίας της Αθήνας να περικόψει τις συντάξεις.

«Εάν δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τότε θεσμοί και κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστούν, προκειμένου από κοινού να βρουν εναλλακτικά μέτρα» τόνισε ο Σόιμπλε.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, χαρακτήρισε «ζήτημα που αφορά το ΔΝΤ» τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικά με το ελληνικό χρέος, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων επισήμανε ότι η τυχόν ελάφρυνσή του θα αποτελέσει «απόφαση των χωρών πιστωτών της Ελλάδας» και ότι «σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από την πλήρη εφαρμογή των όρων του προγράμματος από την ελληνική πλευρά».

Πηγή: koolnews.gr