Βρυξέλλες: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων (pics & vid)

Gazzetta team
Βρυξέλλες: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων (pics & vid)
Στη 1 ακριβώς το μεσημέρι σε ολόκληρη την επικράτεια του Βελγίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων όσων χάθηκαν από την αλόγιστη βία της τρομοκρατίας.

Η σκηνή στην πλατεία του Χρηματιστηρίου στις Βρυξέλλες είναι από αυτές που συγκλονίζουν και γράφουν ιστορία. Χιλιάδες κάτοικοι των Βρυξελλών συγκεντρώθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης.

Όπως είχε ανακοινωθεί από χθες από την κυβέρνση, στη 1 το μεσημέρι, ολόκληρο το Βέλγιο σταμάτησε κάθε δραστηριότητα και τήρησε ενός λεπτού σιγή. Όπως βλέπουμε από τις εικόνες, η συγκίνηση ήταν εμφανής σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις αρκετών από τους παρευρισκομένους, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την τρομοκρατία να επηρεάσει την ζωή τους και να κάνουν ότι μπορούν για να επιστρέψει η πόλη τους στην κανονικότητα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι η πολιτική ηγεσία της χώρας (ανάμεσά τους και το βασιλικό ζεύγος) αλλά και οι αποστολές και οι υπάλληλοι όλων των Ευρωπαϊκών Οργανισμών που έχουν την έδρα τους στην πόλη. Οι στιγμές ήταν πραγματικά συγκλονιστικές και το χειροκρότημα μετά το τέλος της σιωπής που είχε απλωθεί σε όλη την πόλη ήρθε ως ανακούφιση αλλά και ως υπόσχεση ότι η τρομοκρατία δεν θα πετύχει τους σκοπούς της.
















Πηγή: protothema.gr