Την ενοχή του Τομπούλογλου για «δώρο» 25.000 ευρώ πρότεινε η Εισαγγελέας

Gazzetta team
Την ενοχή του Τομπούλογλου για «δώρο» 25.000 ευρώ πρότεινε η Εισαγγελέας
Να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαία Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το «δώρο» ύψους 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον υπεύθυνο διαφημιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία.

Η εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την αποδεiκτική διαδικασία ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου και για τα τρία αδικήματα για τα οποία τις επόμενες μέρες θα κριθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ».

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του, Χρήστου Τριαναταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, επισημαίνοντας στην αγόρευσή της ότι ο κατηγορούμενος λόγω της στενής συνεργασίας του με τον Χάρη Τομπούλογλου «ήξερε που πήγαινε και με ποιον πήγαινε».

Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της απαλλαγής του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου, λόγω αμφιβολιών καθώς δεν προέκυψε από την
ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτου κατηγορουμένου. Νωρίτερα, στις απολογίες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κι οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα για τα οποία δικάζονται.

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου έκανε λόγο για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του η οποία είχε ως αφετηρία το Πρωθυπουργικό γραφείο εκείνης της εποχής (σσ ήταν η περίοδος της Κυβέρνησης Σαμαρά).

Όπως ανεφέρε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος : «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!».

Η ετυμηγορία των δικαστών αναμένεται να ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

Πηγή: koolnews.gr