Η προφητική δήλωση Ερντογάν: Φανταστείτε να εκραγεί μια βόμβα στις Βρυξέλλες...

Gazzetta team
Η προφητική δήλωση Ερντογάν: Φανταστείτε να εκραγεί μια βόμβα στις Βρυξέλλες...
«Δεν υπάρχει λόγος να μην εκραγεί μια βόμβα στις Βρυξέλλες, όπως εξερράγη και στην Άγκυρα, όταν εμφανιστεί μια ευκαιρία για τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης...»

Λίγες ημέρες μόνο πριν από τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προβεί σε μια ανατριχιαστικά προφητική δήλωση.

Κι όμως, την περασμένη Παρασκευή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης στην «καρδιά» της ΕΕ και συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες!

Μιλώντας στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα κατά την οποία 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει λόγος να μην εκραγεί μια βόμβα στις Βρυξέλλες, όπως εξερράγη και στην Άγκυρα, όταν εμφανιστεί μια ευκαιρία στην καρδιά της πόλης για τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης, ή σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι αυτή η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη, οι χώρες της Ευρώπης δεν δίνουν προσοχή, είναι να χορεύουν σε ένα ναρκοπέδιο. Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ πότε θα πατήσεις σε μια νάρκη. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα τέλος αναπόφευκτο».

Δυστυχώς, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν πραγματικότητα τέσσερις μόλις ημέρες μετά.

Ο Ερντογάν είχε διαμαρτυρηθεί επίσης για το γεγονός ότι οι βελγικές αρχές επέτρεψαν πρόσφατα σε υποστηρικτές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) να υψώσουν σημαίες κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι ανέντιμη και ανειλικρινής η στάση της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατηγορώντας ορισμένα κράτη ότι υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα "τρομοκρατικές" οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους. "Σήμερα σηκώνουν τις σημαίες και τις αφίσες. Ποιόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε;», είχε πει με οργή, τονίζοντας: «Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενέδωσαν στην τρομοκρατία».

Πάντως, σε δηλώσεις του σήμερα, ο Ερντογάν καταδίκασε έντονα τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι η χώρα του θα σταθεί δίπλα στο Βέλγιο στις άσχημες στιγμές του.

Όπως είπε, «οι τρομοκράτες, που έχουν βάλει τώρα στόχο τις Βρυξέλλες, μετά τις επιθέσεις στην Άγκυρα πριν λίγο καιρό από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και το Ισλαμικό Κράτος στην Κωνσταντινούπολη, που σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι δεν γνωρίζουν ανθρωπιστικές ή ηθικές αξίες ή όρια και δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους ως προς τις θρασύτατες μεθόδους που χρησιμοποιούν».

Πηγή: protothema.gr