Κικίλιας: Αντί να κάνετε το προσφυγικό ευκαιρία, αφήσατε να διογκωθεί η ντροπή

Gazzetta team
Κικίλιας: Αντί να κάνετε το προσφυγικό ευκαιρία, αφήσατε να διογκωθεί η ντροπή
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας για μια μέρα χρίστηκε χθες ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Α’ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας στη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της στο προσφυγικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:
«Το προσφυγικό θα μπορούσε να αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία για την αναστροφή της διεθνούς εικόνας της χώρας, αλλά και του κλίματος για την Ελλάδα, μετά από μια κρίση που μας δυσφήμισε.
Αντί να προβάλετε τις εικόνες της αυτοθυσίας και του ανθρωπισμού των εθελοντών, των γιατρών, των αστυνομικών, των απλών πολιτών, επιλέξατε να αφήσετε να διογκωθεί η ντροπή, επιδιώκοντας ανταποδοτικότητα στη διαχείριση του οικονομικού προβλήματος της χώρας.
Εδώ και 14 μήνες δεν είχατε στρατηγική, τακτική, σχέδιο. Με μια πρωτόγνωρη απόφαση, ανοίξατε τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας.
Η κατάσταση ξέφυγε επειδή το σύστημα των σύγχρονων λαθρεμπόρων πήρε το σήμα της κυβέρνησής σας, ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι! Και έτσι, ήρθαν όλοι εδώ».


Αναφέρθηκε στην έλλειψη μέριμνας υγειονομικής και ανθρωπιστικής, αλλά στηλίτευσε και το γεγονός ότι στην Ειδομένη και τον Πειραιά το κράτος έχει αντικατασταθεί από τις ΜΚΟ…
«Μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης, μόλις προχθές πήγε ο κ. Κουρουμπλής στην Ειδομένη. Η απουσία του κράτους είναι παντελής και το πρόβλημα έχει διογκωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στον Υπουργό Εσωτερικών.
Στήριξε την επιλογή να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το συντονισμό για τη δημιουργία των δομών, αν και όπως επισήμανε: «Αν είχε εμπλακεί ο στρατός επί Νέας Δημοκρατίας, θα είχε πέσει η κυβέρνηση, θα είχατε διαλύσει το κράτος!»
Ζήτησε από την κυβέρνηση να επιταχύνει τους χειρισμούς της, καθώς δεν υπάρχει ακόμα διαχειριστική αρχή για να εισπράξει τα χρήματα που δίνει η Ε.Ε. στη χώρα, ενώ κάλεσε τους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στο διαχωρισμό προσφύγων-οικονομικών μεταναστών, με ειδική μέριμνα και ευαισθησία στο διαχωρισμό ασυνόδευτων παιδιών, ΑΜΕΑ και μονογονεϊκών οικογενειών.
Κατά τη συζήτηση ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε από βήματος :
«Δεν θα πλακώσουμε στο ξύλο τον προδότη Μουζάλα – όπως μας ζητούν αρκετοί πολίτες – αλλά θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα».
Όταν το προεδρείο της Βουλής (στο σημείο αυτό προήδρευε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός), αντί να παρατηρήσει ή και να διακόψει τον χρυσαυγίτη βουλευτή προτίμησε την σιωπή, ο κ. Κικίλιας έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Μουζάλα απέναντι στις χυδαίες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: iefimerida.gr