Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ετοίμαζε και νέα επίθεση στις Βρυξέλλες (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ετοίμαζε και νέα επίθεση στις Βρυξέλλες (pics & vid)
Ετοιμος για ένα ακόμη μακελειό φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, ο Σαλά Αμπντεσλάμ, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες.

«Οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους του Σαλάχ Αμπντεσλάμ χθες (Σάββατο) ήταν ότι ήθελε να πάει στο Σταντ ντε Φρανς κι επρόκειτο να ανατιναχθεί, όμως δεν το έκανε. Η άλλη πληροφορία (που μάθαμε) ήταν ότι ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Βέλγος ΥΠΕΣ,κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συμποσίου που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη, την Παρασκευή, μετά από επιχείρηση των αρχών στο προάστιο Μόλεμπεκ των Βρυξελλών.

Ο τρομοκράτης, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, αναμένεται να κάνει μήνυση στον Εισαγγελέα, επειδή αποκάλυψε πως δεν ανατινάχτηκε στο Παρίσι, κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η Γαλλία θα ζητήσει την έκδοση του Αμπντελάμ.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη μαζί με δυο συνεργούς του και έχει ταυτοποιηθεί. Η σκέψη μου βρίσκεται με τα θύματα της επίθεσης στο Παρίσι και τις οικογένειες τους Ζητάμε την έκδοση του», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Έχουν υπάρξει συλλήψεις αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες. Γνωρίζουμε ότι το δίκτυο των τρομοκρατών είναι ευρύ, τόσο στην Γαλλία, όσο και στο Βέλγιο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ο αγώνας μας δεν έχει ακόμη τελειώσει».

Πηγή: iefimerida.gr