«Ο Αμπντεσλάμ ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο Stade de France»

Gazzetta team
«Ο Αμπντεσλάμ ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο Stade de France»
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αποκάλυψε στις βελγικές αρχές ότι «ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο στάδιο Stade de France» τη νύχτα των φονικών χτυπημάτων στο Παρίσι, όμως τελικά άλλαξε γνώμη.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι ήθελε να ανατιναχθεί στο Stade de France, όμως υποχώρησε», δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού σε συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, ο Φρανσουά Μολέν επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι η αρχική κατάθεση του Αμπντεσλάμ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε επιφύλαξη.

Σήμερα οι διωκτικές αρχές του Βελγίου απήγγειλαν επίσημες κατηγορίες σε βάρος του του Αμπντεσλάμ για την ανάμιξη σε φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εις βάρος ενός άλλου άντρα ο οποίος συνελήφθη χθες, στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας του Βελγίου.

Ο δεύτερος αυτός άντρας, φέρεται να ονομάζεται Μονίρ Αχμέτ με το ψευδώνυμο Αμίν Τσουκρί. Τα δύο ονόματα εντοπίζονται σε πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ένας τρίτος άντρας που επίσης συνελήφθη χθες στο ίδιο σπίτι, με το όνομα Αμπίντ Α., κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματιών. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος μιας γυναίκας, με το όνομα Ντζεμιλά Μ., αλλά αυτή αφέθηκε ελεύθερη σύμφωνα πάντοτε με τις εισαγγελικές αρχές.

Μία δεύτερη γυναίκα αφέθηκε επίσης, ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Πηγή: koolnews.gr