«Θύελλα» αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του δολοφόνου Ρουπακιά

Gazzetta team
«Θύελλα» αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του δολοφόνου Ρουπακιά
Με ένα βίντεο απαντά η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα στην αποφυλάκιση του δολοφόνου του - Εμείς εδώ λιώνουμε μαζί με το παιδί μας και εκείνος είναι ελεύθερος, λέει ο πατέρας του - Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, είναι από χθες οΓιώργος Ρουπακιάς, ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, ο οποίος βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για 30 μήνες. Ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.



Ο Ρουπακιάς πέρασε την πόρτα του σπιτιού του στον Ταύρο λίγο μετά τις 9:30 το πρωί με δύο αστυνομικούς να τον συνοδεύουν στα τελευταία του βήματα από την κλούβα της ΕΛΑΣ μέχρι την είσοδο του κτηρίου. Τη στιγμή που έμπαινε στην πολυκατοικία αποδοκιμάστηκε από έναν άνδρα που του φώναξε «αλήτη, δολοφόνε» από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης το κτήριο της οποίας βρίσκεται δίπλα στην πολυκατοικία.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να μετρούν μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τη δικογραφία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται να υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του σε ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής, ως «απλή υποστήριξη στο κόμμα».





KKE: Πρόκληση η αποφυλάκιση

«Η αποφυλάκιση του δολοφόνου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας» αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του.

«Για την εξέλιξη αυτή, που οφείλεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, σοβαρές ευθύνες έχουν, τόσο η προηγούμενη, όσο και η σημερινή κυβέρνηση, που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της» προστίθεται στην ανακοίνωση.



Το Ποτάμι: Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα από σήμερα, επί κυβέρνησης της αριστεράς, θα κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Το Ποτάμι έγκαιρα είχε επισημάνει αυτή την εξέλιξη, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξέλιξη της δίκης οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αλλά τίποτα δεν έγινε. Πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα.
» Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης και όχι με τις μηνύσεις εναντίον εκείνων που ασκούν κριτική ή με παρεμβάσεις ακόμη και στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.»


Η μάνα Φύσσα απαντά με βίντεο - Εμείς εδώ λιώνουμε μαζί με το παιδί μας και εκείνος είναι ελεύθερος, λέει ο πατέρας του Παύλου

Σε επικοινωνία που είχε ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 με τη μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Μάγδα Φύσσα προκειμένου να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Γ.Ρουπακιά, αντί απάντησης εκείνη έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο:

Μιλώντας στον Αlpha ο Παναγιώτης Φύσσας οργισμένος λέει για την αποφυλάκιση του ανθρώπου που σκότωσε τον γιο του «Η μητέρα του φτιάχνει τα κόλλυβα του για να πάμε γιατί αύριο είναι των Ψυχών. Και αυτός ελεύθερος κι ωραίος. Το κτήνος. Σαν να μην έκανε τίποτα, άνετος. Θα πάει στη γυναικούλα του, στα παιδάκια του. Μια χαρά. Σ' αυτή τη χώρα όλα είναι μια χαρά. Εμείς εδώ λιώνουμε μαζί με το παιδί μας».


«Αισθάνομαι ντροπή για την αποφυλάκιση Ρουπακιά», δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Πηγή protothema.gr