Κούρσα Τζάγκουαρ και drone... ποιος θα κερδίσει; (vid)

Gazzetta team
Κούρσα Τζάγκουαρ και drone... ποιος θα κερδίσει; (vid)
Αντίπαλοι ο οδηγός αγώνων Μαρκ Χίγκινς και ο «χειριστής» Ρόκι Λιου.

Τα drones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας... Άλλοτε για να καταγράψουν και «αναφέρουν» τυχόν εγκληματικές ενέργειες, ή επεισόδια. Άλλοτε για να επιχειρήσουν ως μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εμπόλεμες περιοχές. Άλλοτε για να κατασκοπεύσουν. Άλλοτε για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες σκέψεις ορισμένων, οι οποίοι αρέσκονται να παρακολουθούν την ερωτική ζωή των συνανθρώπων τους.

Όλα τα παραπάνω έχουν συμβεί, έχουν καταγραφεί και αποτελούν μία νέα πραγματικότητα. Ωστόσο, το μέλλον είναι... τώρα και έχει αρχίσει να εμφανίζεται, καθώς η μέρα που θα παρακολουθούμε οργανωμένες... κούρσες μεταξύ drones ή μεταξύ drone και αυτοκινήτων, πλησιάζει.

Στην Κίνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή. Ο Μαρκ Χίγκινς, επαγγελματίας οδηγός αγώνων, κάθισε στο τιμόνι της πανίσχυρης Τζάγκουαρ XR. Αντίπαλός του ένα drone, το οποίο χειριζόταν ο καλύτερος χειριστής στον κόσμο, όπως αναφέρθηκε, Ρόκι Λιου. Η... σημαία έπεσε και η πρώτη κούρσα μεταξύ ανθρώπου και... ρομπότ, ξεκίνησε. Ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα; Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί...

Πηγή: protothema.gr