Standard and Poor's: Θετική αξιολόγηση της Κυπριακής οικονομίας

Gazzetta team
Standard and Poor's: Θετική αξιολόγηση της Κυπριακής οικονομίας
Επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στη κλίμακα BB-/B

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου στη κλίμακα BB-/B.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον Μάρτιο του 2016, αναμένει πως η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό πέραν του 2% σε πραγματικούς όρους την περίοδο 2016-2019, ενισχύοντας παράλληλα τη δημοσιονομική της θέση και μειώνοντας το δημόσιο χρέος.

«Το ψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει, κατά την άποψή μας, η βασική ανησυχία για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την οικονομική επίδοση», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

«Επιβεβαιώνουμε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη μας αξιολόγηση για την Κύπρου στο BB-/B». προσθέτει.

«Η θετική προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε την αξιολόγηση αυτή τη χρονιά εάν η οικονομική επίδοση ξεπεράσει τις προσδοκίες μας σε πραγματικούς και ονομαστικούς όρους, συνοδευόμενη από μια μείωση των μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων του χρηματοπιστωτικού τομέα», καταλήγει.

Πηγή: protothema.gr